BBP Genel Baskani Destici, HDP'nin Kapatilmasi Istemli Davayi Degerlendirdi Açiklamasi

'Anayasa Mahkemesinin oy birligiyle HDP'nin kapatilmasi iddianamesini kabul etmesi sadece bizi degil, milletimizi de ziyadesiyle memnun etmistir'.

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, "Anayasa Mahkemesinin oy birligiyle HDP'nin kapatilmasi iddianamesini kabul etmesi sadece bizi degil, milletimizi de ziyadesiyle memnun etmistir." dedi.

Destici, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, daha önce Türkiye'de büyük istikrarsizliklar yasandigini, ülkenin darbelerle karsilastigini, hükümetlerin ömrünün çok kisa oldugunu ve bunlarin bedellerini de Türkiye'nin ödedigini anlatti.

Yeni sistemle temsilde adaletin ve yönetimde istikrarin saglandigini ifade eden Destici, Meclis'in en yüksek temsil oranina sahip oldugunu vurguladi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in yeni anayasa çagrisini hatirlatan Destici, "Bizim beklentimiz, Türkiye'nin darbe anayasasindan kurtularak, hukuk temelli, Türk milletinin kültürüne, inancina uygun ve beklentilerini karsilayacak sivil, demokratik bir anayasanin yapilmasidir." diye konustu.

Bu çagriyi desteklediklerini dile getiren Destici, yeni yapilacak anayasada seçim barajinin kaldirilmasini istediklerini, dar veya daraltilmis bölge seçim sistemini de Türkiye için uygun görmediklerini belirtti.

- HDP'nin kapatilmasi istemiyle açilan dava

HDP'nin kapatilmasi istemli iddianamenin, Anayasa Mahkemesince kabul edildigini animsatan Destici, "Kapatma davasinin hiçbir sekilde siyasi bir yönü yoktur. Kapatma davasi, hukuka dair zaruri ve geç kalmis bir islemdir. Bu, hem uluslararasi hem de iç hukuka uygundur." degerlendirmesinde bulundu.

HDP'nin hiçbir sekilde siyasi parti vasfi tasimadigini, bu nedenle de siyasi parti olarak kabul edilmemesi gerektigini savunan Destici, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ülkemizi isgalden kurtaran, yönettigi Kurtulus Savasi'nin ve kazandigi zaferin ardindan Cumhuriyetimizi kuran gazi Meclisimiz, içinde bulunan terör örgütü uzantilari nedeniyle ülkeyi ilgilendiren en kritik güvenlik konularini dahi görüsemez, üyelerini bilgilendiremez hale gelmistir. Bu yönüyle, Meclis'te bulunan terör örgütü uzantilari ülkemiz için bir güvenlik meselesi halini almistir. HDP, terör örgütünün sözcüsü olmasi disinda aldigi kurumsal kararlarla, hazirlayicisi oldugu kalkisma tesebbüsleriyle içinde çok sayida cinayetin de bulundugu suçlarin dogrudan sorumlusudur. HDP, Kürtlerin degil, PKK'nin partisidir. HDP, Türkiye'nin degil, PYD/YPG'nin partisidir. HDP, insanligin degil, terörün ve teröristin partisidir.

Anayasa Mahkemesinin oy birligiyle HDP'nin kapatilmasi davasini kabul etmesi sadece bizi degil, milletimizi de ziyadesiyle memnun etmistir. Insallah bu süreç hukuk içinde isleyecek ve Türkiye'de terörün ve teröristin partisinin yasama hakkinin olmadigini bütün dünyaya gösterecektir. Bir daha açilmamak üzere PKK'nin siyasi subesi kapatilacaktir ve kapatilmalidir. Bunun aksi bir karar hem uluslararasi hem iç hukuka hem de milletimizin duygusuna aykiri olacaktir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile