Bbp Genel Başkanı Destici: Mele Projesinde Geç Kalındı

Bbp Genel Başkanı Destici: Mele Projesinde Geç Kalındı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Mele projesinde geç kalındığını söyledi.

Destici, makamında Demokratik Sendikalar Konfederasyonu üyelerini kabul etti. Ziyarete Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Demokratik Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Sendikası (Dem-Toc-Sen) Genel Başkanı Hayati Oyanık, Anadolu Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Anadolu Sağlık-Sen) Genel Başkanı Necip Taşkın, Emekliler Birliği Sendikası (Emekli Bir-Sen) Başkanı İsrafil Odabaş katıldı.

Ziyarette Demokratik Sendikalar Genel Başkanı Lütfi Şenocak, konfederasyon olarak amaçlarının kamuda çalışan bütün kesimleri temsil etmek ve haklarını savunmak olduğunu dile getirdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Bölgesi`nde hatırı sayılan, sözü dinlenen din adamlarının din görevlisi (Molla-mele) olarak atanmasına dair çalışmanın altyapısının kendilerine ait olduğunu dile getiren Şenocak, “Bazı bölgeler var ki kan davalarını bile bu hatırı sayılır kişiler yönlendiriyor. Bizim Müftümüze gösterilmeyen saygı ve itibar hatırı sayılan kişilere gösteriliyor.” dedi.

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi için hazırladıkları rapora değinen Şenocak, adı geçen bölgeler için Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı`nı ön plana çıkartmak istediklerini söyledi. Şenocak yapılacak çalışmalar ile devlet-millet bütünleşmesinin sağlanmış olacağını belirtti.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici görüşmede demokrasilerde sivil örgütlenmenin ve sendikalaşmanın önemine dikkat çekti. Destici, sendikalı çalışan memur sayısının yüzde 40’ta kaldığını, taşeron işçi uygulaması nedeniyle taşeron işçi sayısının sendikalı işçi sayısını geçtiğine dikkat çekti. Referandum sürecinde memurlara toplu sözleşme hakkı, işçilere de toplu grev hakkının verilmesi konusunda en yoğun çaba harcayan siyasi parti olduklarını hatırlatan Destici, “Memurlara toplu sözleşme hakkı hala verilmiş değil. Emeklilere de ayrıca bir toplu sözleşme hakkı verilmeli. Maalesef hükümet bu konularda sınıfta kaldı. Verdiği sözleri tutmadı.” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın açıkladığı Mele projesinin geç kalmış bir proje olduğunu söyleyen Destici, PKK terör örgütünün bölgede eskiye nazaran daha güçlü olduğunu iddia etti. Basına da yansıyan PKK/KCK mensubu bir kişilerin sözleşmeli olarak öğretmenlik yapması olayını hatırlatan Destici, “Alınacak Meleler sınava tabi tutulmalı ve seçimlerin iyi yapılması lazım. PKK’nın söylemlerini taşıyacak ve devlet-millet birleşmesine engel olacak kişilerin kesinlikle alınmaması lazım.” dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nin Türkiye’de en işsiz, gelir dağılımı en dengesiz, en eğitimsiz ve en yoksul bölgesi olduğunu dile getiren Destici, hem terör sorununun. hem de bölge insanının kazanılması için üç uygulamanın yapılması gerektiğini dile getirdi. Destici bunları şöyle sıraladı:
“Bölgeye mobil birlikler getirilmeli. Sabit durmayan teröristle mücadeleyi iyi bile birlikler. İkincisi din adamları. Atanacak din adamları devlet-millet birleşmesini sağlayacak insanlar olmalı. Üçüncüsü ise psikologlar ordusu. Bölgeye atanacak psikologlar bölge insanını iyi tanıyacak, sorunlarını dinleyecek ve devlete çözüm önerileri sunacak kişiler olmalı."
Destici, ayrıca Mardin’in turizm şehrine, Van’ın sağlık şehri, Bitlis’in ise üniversite şehri haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile