8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Destici, Hz. Peygamber Muhammed Mustafa'nın (A.S) Veda Hutbesi'nde dile getirdiği 'Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Sizin kadınlar üzerindeki hakkınız; onların, aile yuvasını, hoşlanmadığınız hiçbir kimseye çiğnetmemeleridir. Kadınların da sizin üzerinizdeki hakları, memleket göreneğine göre, her türlü yiyim ve giyimlerini temin etmenizdir ' sözlerine vurgu yaparak, 'İnsan denilen varlığın doğumundanölümüne kadar hayatın her kesitinde varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan kadınlarımızın bu özel gününü kutlarım ' dedi.
Destici, parti olarak kadınların erkek sigortalılara oranla daha erken yaşta emekli olmalarını istediklerini belirtti. 1965 yılından bu yana kadın sigortalıların erkek sigortalılara göre daha erken emekli olma hakkına sahip iken, yeni yasa ile emeklilik yaşının tam aylıkta kadın sigortalılarda 58'den kademeli olarak 65'e yükseltildiğini hatırlatan Destici, bu değişiklikle kadınların erkek sigortalılara göre 2 yıl daha erken emekli olma haklarının ellerinden alındığını ifade etti. Emeklilik sistemindekadınlara her zaman pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğini işaret eden Destici, 'Fakat 1 Ekim 2008 günü yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanun ile pozitif ayrımcılığa son verilmiş ve kadınlar da erkekler gibi 65 yaşında emekli olmakla karşı karşıya bırakılmışlardır. BBP olarak iktidarınızda kadın sigortalılar pozitif ayrıma tabi tutulacak, erkek sigortalılardan daha önce emekli olmaları sağlanacaktır'' ifadelerini kullandı
'GASP EDİLEN DOĞUM BORÇLANMA HAKKININ İADESİ ŞART '
Kadınlara tıpkı erkeklerin askerlik borçlanması gibi doğum borçlanması hakkının yasayla verildiğini anlatan Destici, bu hakkın SGK'nın yasaya aykırı genelgesi ile işe girmeden evvel yapılan doğumlar için kaldırıldığını ve binlerce kadının hakkını aramak için mahkemelere müracaat etmek zorunda kaldığını ifade ederek, 'Kadınlarımızın gasp edilen doğum borçlanma hakkını iadesi şart'' dedi
Özelde başörtüsü, genelde kılık kıyafet sorununun Türk siyaset tarihinin ve düşünce tarihinin en fazla tartışılan konuları olduğunu belirten Destici, '8 Mart 1857 yılında ABD'nin New Yok kentinde kadınların haklarını almak için başlattığı mücadele, 16 Aralık 1977 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından 'Dünya Kadınlar Günü' olarak kabul edildi. Ancak ülkemizde kadınlarımızın doğal hakkı olan başörtüsü hala gündemde. Başörtüsü yasağını sadece üniversitelerde serbest bırakmak kısa vadede sorunu halletsede, uzun vadede 'kamusal ve tabusal' alanların genişlemesiyle yine yaşanacak. Yeni hazırlanan ve sivil-demokratik olacak denilen anayasada buna dikkat edilmelidir. Cari olan Anayasa'nın ilgili 10. maddesinin 1. ve 4. fıkrasında değişiklikler yapılarak, kamusal veya özel ayrımı olmadan başörtüsü her yerde serbest olmalıdır ' dedi.
'KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUN 'KADINLAR GÜNÜ'NDE YASALAŞSIN '
TBMM'de Adalet Komisyonu toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca getirilen Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı'na son şeklin verilmeye çalışıldığını da belirten Destici, taslakta yer alan 'şiddet' tanımındaki 'toplumsal, kamusal ve özel alan' ifadelerinin mevcut tasarıda yer alması gerektiğine vurgu yaparak, önceki ifadelerin tanıma eklenmesinin gerektiğini bildirdi. Destici, 'Şiddet tanımında yer alan 'fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veyaekonomik' ifadesine 'yazılı' kelimesi de eklenmelidir. Aynı anlayışla 'ev içi şiddet, kadına yönelik şiddet, şiddet mağduru ve toplumsal cinsiyet' tanımlarının da metne yeniden eklenmesi kanaatlerimiz arasındadır ' dedi. Geçen hafta alt komisyonda görüşülen tasarının bugün Genel Kurul'da görüşüleceğini ifade eden Destici, 'Şiddetin önlenmesine dair çıkacak olan kanun tasarısı inşallah istenilen şekilde yasalaşır ' dedi.
'TOPLUM, KADIN KONUSUNDA İSLAM NE DİYOR AYDINLATILMALI '
Mesajında 'Bin yıldır adımızı verdiğimiz ve kanımızla koruduğumuz bu kutlu topraklar üzerinde ilelebet payidar kalmamız için mensubu olduğumuz İslam dininin aile konusunda ne gibi hükümler belirttiğinin bilinmesi gerekir ' diyen Destici, İslam dininin anne-eş-kardeş olarak belirlenen kadının sahip olduğu yüksek statüyü en açık ve kesin şekilde hükme bağladığını hatırlattı. Türk milletini bir arada tutan ve adeta tutkal vazifesi gören İslamiyet'in hükümlerini bilmeyenler veya yozlaştırmaya çalışanlartarafından her fırsatta dinin kadına bakış açısını çarpık şekilde yansıtmaya çalıştıklarını anlatan Destici, 'Ne zaman İslam inancı ile kadın hakları yan yana kullanılsa, ya miras payından ya da çok evlilikten dem vurulur. İslam dini ile alakası olmayan konuları, mesela 'töre cinayetleri'ni bile dine bulaştırarak anlatmaya kalkışırlar. Bu sakat düşüncenin temelinde cehalet ve din dışı sapkın cereyanların etkisi yatmaktadır. Ne yazık ki, bu cereyanlar çok etkili olabilmektedir ' dedi.
'SİVİL HAREKETLER İÇİNDE BELKİ DE EN DİNAMİK OLANI KADINLAR '
Kadınlara eşit hakların verilmesinin dünya barışına katkıda bulunduğunu da belirten BBP Lideri Destici, 8 Mart'ın dünyada kadınların yüzyıldır yürüttüğü doğal hakları elde etme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün haline geldiğini kaydetti. Kadınları siyasete taşımak, kadınları Türkiye'nin geleceğinde daha fazla söz sahibi yapmak için sadece Meclis'te değil, yerel yönetimlerde de ağırlıklarını hissettirmek gerektiğinin altını çizen Destici, 'Bu nedenle BüyükBirl nde Birleşmiş Milletler tarafından 'Dünya Kadınlar Günik Partisi olarak kadınlara 'mutfak tamam, çocuk büyütmek tamam sıra siyasette' sözünü her etkinlikte kullanmamız gerektiği inancındayım ' dedi. Destici, 'Analarımız, bacılarımız, kızlarımız hayatımızın her katmanını kuşatan ve mübarek birer emanet olan kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutluyorum ' dedi.
BBP Genel Başkanı Destici'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kadınları siyasete taşımak, onları ülkenin geleceğinde daha fazla söz sahibi yapmak için sadece TBMM'de değil, yerel yönetimlerde de ağırlıklarını hissettirmemiz gerekir" dedi.