Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici Soma’da

Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici Soma’da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, günün tartışma değil, acıyı yaşama ve paylaşma günü olması gerektiğini söyledi.


BBP lideri Mustafa Destici ve beraberindeki heyetle Soma’ya gitti. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, burada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaralılar, ölen işçilerin aileleri ve arama kurtarma yapan görevlilerden bilgi aldı.

Destici yaptığı açıklamada, “Amacımız bugün acıyı paylaşmak ve içerideki kalan işçi kardeşlerimizi kurtarmak olmalı. Daha sonra bu olay ile ilgili her şeyi uzun uzun konuşmak gerekir” dedi.

“BÜYÜK ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYORLAR”
Destici, “İçeride arama kurtarma yapan arkadaşlar ile görüştük. Onlara Türk milleti ve partim adına teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarımız hayati tehlikeyi göze alarak büyük bir özveri ile çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Bu olayın Türkiye Cumhuriyetinin yaşamış olduğu en büyük can kayıplı maden kazası olduğunu kaydeden Destici, “Aldığımız bilgilere göre 2 adet panoya ulaşılamamış. Burada da 170 kişinin olduğundan bahsediliyor. İnşallah bu kardeşlerimize sağ salim ulaşılır. Çünkü eşler gözü yaşlı bir şekilde kocalarını, çocuklar ise babalarını bekliyorlar. Bu gerçekten çok büyük bir acı” diye konuştu.

Tüm Türkiye'nin büyük bir acı yaşadığını ifade eden Destici, "Bütün Türkiye ağılıyor, herkes dua ediyor ki içerideki kardeşlerimiz sağ salim kurtulsunlar" dedi.

“BİR DÜZEN, İNTİZAM GİRİŞTE BİLE GÖZÜKMÜYOR”
Destici, maden ocağının girişine bakıldığında içerisinin nasıl olduğunun anlaşılmasında hiç zorluk çekilmeyeceğini kaydederek, “Bir çöplük gibi, mezbelelik gibi her şey atılmış durumda. Bir düzen, intizam şahsen girişte bile gözükmüyor. Bunlar bugünün meseleleri değil. Bugün öncelikli işimiz burada işçi kardeşlerimizin çıkarılması. Hepimizin yetkililere yardımcı olması gerekiyor.”

“HATA, İHMAL, KUSUR VARSA CEZALANDIRILSIN”
“Uzmanlardan aldığımız bilgiye göre bunun yüzde 98’i hatadan ya da kusurdan kaynaklanıyor” diyen Destici, “Burada hata, ihmal ve kusur varsa cezalandırılsın. Reyhanlı, Afyon da meydana gelen olaylar gibi bu da unutulmasın. Tedbirler alınsın, kimse kollanmaya çalışılmasın. Ama ben bugün bunların şuanda konuşulmaması gerektiğini düşünüyorum. Çok acılı, anneler, babalar, eşler ve çocuklar var. Birinci hedefimiz bu acıyı yaşamak ve içeridekileri kurtarmak olmalı” şeklinde konuştu.

Destici, Eskişehir’de işçi kurultayı yaptıklarını, işçilerin temel problemlerini konuşup çözüm yollarını söylediklerini ifade etti.

Maden ocağına gelmeden önce Akhisar'a uğradığını belirten Destici, hastanedeki yaralıları ziyaret ettiğini, sağlık durumlarının iyi olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

“DEVLETİMİZ VE STK’LAR ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORLAR”
Sivil toplum örgütleri ve devletin çok güzel bir işbirliğiyle çalıştığını belirten Destici, “Herkes orada. Herkes görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Maden ocağındaki yangında mahsur kalan işçilerimizi kurtarmak için canla başla mücadele ediyorlar. Rabbim onlarında içerideki işçi kardeşlerimizin de yardımcıları olsun. Dualarımız onlarla. Maden ocağında meydana gelen yangında hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, milletimize, ailelerine ve Soma halkına başsağlığı diliyorum. Yaralı olan işçi kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” şeklinde konuştu

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile