BBP İl Başkanı Gümüş: Cellatlarımıza yalakalık yapmayacağız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş, 12 Eylülde yapılacak referandumda cellatlarına yalakalık yapmayacaklarını ve evet oyu kul

Büyük Birlik Partisi (BBP) Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş, 12 Eylülde yapılacak referandumda cellatlarına yalakalık yapmayacaklarını ve evet oyu kullanacaklarını söyledi.

Anayasaların bugüne kadar ya batının telkinleri ya da askeri bürokrasinin zorlaması ile yapıldığını belirten BBP İl Başkanı İsmail Gümüş, mevcut anayasanın ve onun dayattığı sistemin 30 sene evvel insanların üzerinden bir buldozer hoyratlığıyla geçtiğini, gaddar, zalim ve hayâsız bir cunta idaresinin eseri olduğunu kaydetti.

Gümüş, "Başta merhum genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu olmak kaydıyla sebepsiz yere yıllarca hapis yatan, işkence gören, idam sehpasında sallanan, dava adamlarına bir nebze olsun vefa borcumuzu ödemek için evet diyeceğiz. Kısacası, cellâtlarımıza yalakalık yapmayacağız, onlar arkadaşlarımıza akla hayale gelmeyen işkenceler yaptılar. Biz de hiç olmazsa onların yaptığını medenî biçimde reddetme hakkımızı kullanmış olacağız. Başta 27 Mayıs olmak üzere 50 yıllık darbe süreci, 12 Eylül'den bu şekilde hesap sorulmasıyla artık kapanacaktır.13 Eylül'den itibaren Türkiye'de birçok şey yeniden şekillenmeye başlayacaktır." dedi.

Gümüş'ün Osmaniye'deki basın mensuplarına verdiği iftar yemeğine il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile