BBP'li Gümüş: 26 yıllık terör tecrübesinden sonra Türkiye ABD'ye güvenerek hareket etmemeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş, 26 yıldır terörle boğuşan Türkiye'nin bu kadar tecrübeden sonra başta ABD olmak üzere ist

Büyük Birlik Partisi (BBP) Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş, 26 yıldır terörle boğuşan Türkiye'nin bu kadar tecrübeden sonra başta ABD olmak üzere istihbarat işbirliği ve paylaşımına güvenerek hareket etmemesi gerektiğini söyledi. Ülkenin kendi bağımsız istihbarat örgütü ile bu mücadeleye devam etmesini isteyen Gümüş, bölücü örgütün lojistiğine katkı sağlayan Kuzey Irak'taki yönetime karşı da sert tedbirlerin alınması gerektiğini aktardı.

Terörün bugüne kadar aktif taban bulamadığını, bundan sonra da bulamayacağını kaydeden Gümüş, PKK'nın uluslararası ekonomik desteğinin kesilmesinin gerekliliğini vurguladı. Gümüş, "Başta ABD ve AB olmak üzere, küresel güç aktörlerinin somut ve sonuç alıcı adımlar atmaları sağlanmalıdır. Tüm vatandaşlarına şefkat ve ilgiyle yaklaşan devletimiz, terör örgütü mensuplarına ve destekçilerine karşı en sert muameleyi göstermeli böylece, bölücü örgütün bir kısım vatandaşlarımızın temsilcisi gibi gösterilmesine fırsat vermemelidir." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile