Bddk Onayı Şart İstanbul

-BDDK ONAYI ŞART İSTANBUL (A.A) - 27.05.2010 - TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ (TBB) YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE İŞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ ERSİN ÖZİNCE, BANKACI

 

-BDDK ONAYI ŞART

İSTANBUL ( A . A ) - 27 . 05 . 2010 - Türkiye Bankalar Birliği ( TBB ) Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince , Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun ( BDDK ) bankalara atama yapılacak genel müdür ve genel müdür yardımcıları ile Ankara ' da görüşme isteğine ilişkin , ' Başkan ' bu konuda hiç hata yapmamak lazım , böyle bir şeyi bankacılık otoriteleri yapsalar iyi olur ' diyor . ' Konuk etmek istiyoruz ' diyor . ' Nezarete almak istiyoruz ' demiyor ' yorumu yaptı .

Özince , TBB ' nin genel kurul toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken , ilgili kanunda zaten BDDK ' nın onayı olmadan bu görevlere atama yapılamadığının yer aldığına dikkati çekerek , şöyle konuştu :

' Bizim bu konuda yaptığımız bütün görevlendirmeleri zaten BDDK onaylıyor veya bazen onaylayamıyor . Bankacıyı daha iyi seçmek lazım . Bankacılık görevi çok itibar gerektiren bir iş oldu . Hassasiyet daha da arttı . ' Bu konuda hiç hata yapmamak lazım ' diyor . ' Böyle bir şeyi bankacılık otoriteleri yapsalar iyi olur ' diyor , ' konuk etmek istiyoruz ' diyor . ' Nezarete almak istiyoruz ' demiyor . '

Ersin Özince , Türkiye ' nin tamamen kendi kuralları , kendi hükümranlığı olan bir ülke olduğunu ifade ederek , ' Biz sektör olarak iyi örneklere uymak arzusundayız . Ama hiçbir zaman sektörü kısıtlamak düşünülmüyor ' dedi .

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ' in ön vergiye ilişkin açıklamasına yönelik bir soruyu da Özince , şöyle yanıtladı :

' Ön vergi şu ; sayın Başkan dedi ki ' Amerika , Almanya gibi ülkelerin genel bir mutabakat olmadan bu konuda öncelikle bir şeyler yapma arzularını görüyoruz . Bizim kanaatimiz Türkiye ' de böyle bir şeye ihtiyaç olmadığı . . . ' Bizim vergi vermekle ilgili bir problemimiz yok . Biz icap ederse bol bol veririz . Türkiye ' de vergiyi en fazla veren ve toplayan sektör biziz . '

Tahvil ihracına ilişkin sorular üzerine ise Özince , bu konuda bir sorun olacağını düşünmediğini , ilgili otoritenin muhtelif görüşmelerde o gün itibariyle bankacılık sektörünün böyle bir ihraç yapmasını uygun görmediklerini ifade ettiğini , bunun ilerde uygun görmeyecekleri anlamına gelmediğini söyledi .

Bu konuda otoritenin banka bazında karar vermekte yetkili olduğunun altını çizen Özince , ' İhtiyacı olan , bu borçlanmayı ödeyecek kapasitesi olan bankalar yapmaya devam edecektir ' dedi .

Özince , İş Bankası ' nın yurt dışında tahvil ihracı düşünüp düşünmediği sorusuna ' olabilir ' yanıtını verirken , miktarını fiyatın belirleyeceğini belirtti .

Sektörün kredi verme kapasitesine ilişkin bir soru üzerine de Özince , ' Sermaye yeterlilik rasyosuyla daha 300 milyar liralık ilave kredi verebilecek imkanımız var ' dedi .

Kredi kartı borcunda asgari ödemenin yüzde 40 ' a çıkarılması çalışmasına ilişkin de Özince , tüketicinin lehine olacaksa her türlü düzenlemenin yapılabileceğini , bunlara komisyonlar vasıtasıyla gerekli katkıyı verdiklerini ifade etti .

27 . 05 . 2010 15 : 02 : 54
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile