BDP Anayasa konusunda samimi olsaydı Dicle'yi aday yapmazdı

Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Özkan, "BDP yeni Anayasa konusunda samimi olsaydı Dicle'yi aday yapmazdı. Sanki sürekli kriz çıkarmak ve anayasayı engellemek için bunların içinde birileri görevli gibi geliyor bana" dedi.

Hatip Dicle‘nin milletvekilliği düşürüldü (Son Detaylar)

Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Özkan, Samanyolu Haber ekranlarında gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

"HABERAL'IN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI ESNASINDA İYİLEŞMESİ MANİDARDIR"

"Milletvekilliğiyle ceza evinden çıkmayı kurtuluş yolu olarak görmek, toplum tarafından algılanabilecek bir şeydi" diyen Özkan, "Zaten toplum bunu böyle algıladı. Balbay Cumhuriyet Gazetesi'nin yazarıydı. CHP ile bir bağlantısı vardı ama Haberal, Sayın Demirel'in en yakınıydı CHP ile hiç bir ilgisi yoktur ama birilerinin baskısıyla yeter ki içerden çıkayım diye aday oldu" dedi.

Zaten ceza evinde bile Haberal'ın ömrünün hastanede geçtiğini ifade eden Özkan, "Yerinden kıpırdayamıyordu ama her nasıl olduysa birden hastaneden çıkarıldığı gün iyileşti. Hele hele milletvekili olduğunu duyunca çok daha iyiydi. Onun için bu yol olmamalı yani milletvekilliği birilerini kurtarma yolu olmamalı" diye konuştu.

"Anayasanın değişmesini istemeyen, direnen CHP'ydi" ifadesini kullanan Özkan, "Getirsinler meclise, Anayasa maddesi burada olduğu müddetçe hakime takdir yetkisi vardır, onu içeride tutabilir" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ NASIL KARIŞTIRIRIZ DİYORLAR"

"Yeni bir anayasa yapılması için BDP sami mi?" diye soran Özkan, "Samimi olsa Hatip Dicle'yi aday göstermez. Sanki sürekli kriz çıkarmak ve anayasayı engellemek için bunların içinde birileri görevli gibi geliyor bana, yeni anaysanın çıkmaması için. Sokağa dökülme gibi. Türkiye'nin anayasal yapısı değişsin istemiyorlar mı? Niye referandumda hayır oyu verdiler, aynı numaralar döndürülüyor" değerlendirmelerinde bulundu.

Türkiye'nin gittikçe büyüyen bir ülke olduğuna dikkat çeken Özkani "Dünya'da artık parmakla gösterilen ülkelerden bir tanesi. Bunun önünü kesmek için herkes plan yapıyor. Yumuşak karınları neresi? Yumuşak karnımız Güneydoğu. Türkiye eğer 10 yıl içinde Güneydoğu meselesini hallederse bugün tahmin edemeyeceğimiz yerlerde olma imkanımız var. Bunun önüne geçmek lazım. Suriye karışmış acaba Türkiye'yi de nasıl karıştırırız diyorlar. BDP samimi olsa en azından Hatip Dicleyi geri çeker. Ama BDP Güneydoğu'da belli bir azınlığı temsil etme partisi yolunda ilerliyor" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile