BDP Batman Kadın Meclisi, göz altılara tepki gösterdi

BDP Batman Kadın Meclisi, Şanlıurfa il merkezi ile Viranşehir ve Suruç İlçeleri'nde, polis tarafından düzenlenen operasyonda, aralarında BDP Şanlıurfa

BDP Batman Kadın Meclisi, Şanlıurfa il merkezi ile Viranşehir ve Suruç İlçeleri'nde, polis tarafından düzenlenen operasyonda, aralarında BDP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan'ın da bulunduğu 25 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

BDP Batman Kadın Meclisi, 28-29 Ekim'de ev sahipliğini yapacakları konferans ve 31 Ekim'de Diyarbakır'da gerçekleştirilecek kurultay ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

BDP Batman il binasında düzenlenen açıklamaya, BDP Batman Eş Başkanı Saadet Becerikli ve kadın meclisi üyeleri katıldı. Becerikli basın açıklamasına geçmeden önce Şanlıurfa ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen KCK operasyonlarda arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Bir yıl önce gerçekleştirilen operasyonlarda bin 500'e yakın arkadaşlarının tutuklandığını hatırlatan Becerikli, "18 Ekim'de yapılacak mahkemelerinde özellikle bu eylemsizlik süreci ile birlikte bunların serbest bırakılacağı yönünde bir umut doğmuştu insanlarımızda. Ama akabinde bu sabah Urfa ve Diyarbakır'da yapılan operasyonlarda, çok sayıda arkadaşımız gözaltına alındı. Özellikle eylemsizlik sürecinde bu tür provokasyonların Kürt sorununu çözmede bir samimiyetsizliğin göstergesi olduğuna inanıyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz, bu yaklaşımı bu siyasi operasyonları kınıyoruz." dedi.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan BDP Kadın Meclisi sözcüsü Ayşe Akın, 28-29 Ekim'de Batman'da düzenleyecekleri konferansın ardından 31 Ekim'de Diyarbakır'da düzenlenecek kurultaya güçlü bir katılım yapacaklarını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile