Bdp Genel Başkanı Demirtaş Hakkari'de

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "İmralı'dan gelecek mektupta kapsamlı bir değerlendirmenin yer alacağını tahmin ediyoruz. O nedenle halkın ve bütün barış severlerin gözü bir kez daha 21 Mart Diyarbakır Nevruz'unda olacak" dedi.

Nevruz programına katılmak üzere kente gelen Demirtaş, kutlamaların, yoğun kar yağışı nedeniyle 25 Mart'a ertelenmesi nedeniyle BDP il binasına geçti.
Demirtaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı Nevruz kutlamasının ertelendiğini anımsatarak, 25 Mart'ta yine aynı coşkuyla görkemli bir kutlama yapacaklarını söyledi.

Bu yıl Nevruz'u ülkenin her tarafında başka bir heyecan ve coşkuyla karşıladıklarını vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:
"Her şeyden önce Nevruz, diriliş ve direniş ruhuna uygun bir şekilde halkların özgürlük bayramı, özgürlük arayışları olarak tarihe mal olmuş bir gelenek. Nevruz bir bayram olarak Ortadoğu'da ve özelde de Kürtler arasında büyük bir heyecan yaratıyor. Özellikle 2013 Nevruz'undan bu yana devam eden demokratik çözüm süreciyle ilgili olarak da büyük beklenti ve heyecan içerisindeyiz. Geçen Nevruz'da Öcalan'ın bir mesajı İmralı'dan Diyarbakır Nevruzuna ulaşmıştı. O mesajla yeni bir süreç başlamıştı. Bu süreçte nelerin değiştiğini, neler getirip ve neler götürdüğünü kapsamlı olarak İmralı'dan gelecek mektupla bir kez daha değerlendirme fırsatına sahip olacağız."
Demirtaş, mektubun henüz ellerine ulaşmadığını bildirerek, Adalet Bakanlığı'nın, İmralı'dan ellerine ulaşması gereken mektubu henüz kendilerine vermediğini ifade etti.

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasına kadar bu mektubun ellerine ulaşmasını beklediklerini anlatan Demirtaş, şunları kaydetti:
"İmralı'dan gelecek mektupta kapsamlı bir değerlendirmenin yer alacağını tahmin ediyoruz. O nedenle halkın ve bütün barış severlerin gözü bir kez daha 21 Mart Diyarbakır Nevruz'unda olacak. 'Yeni başlatılan süreç son bir yıl içinde ne tür gelişmelere yol açtı, sürecin olumlu ve eksik kalan yanları, özellikle Nevruz'dan ve seçimlerden sonra sürecin hangi koşullarda devam edeceği, nelerin yapılması ve hangi adımların atılması gerektiği' bu mektupta muhtemelen belirtilecek. Bizler de bütün Hakkari halkı olarak, başından bu yana demokratik çözüm ve barış sürecinin yanında, içinde ve arkasında olduk. Öcalan'nın başlatmış olduğu süreci en çok Hakkari halkı destekledi. Hakkari merkez, ilçeleri ve bütün belde ile köyleriyle halkın yüzde yüzü bu topraklara barış gelmesi ve Kürt sorununda demokratik çözüm için, sürecin içinde ve arkasında oldu. O nedenle 21 Mart Nevruz çağrısını Hakkari can kulağıyla dinleyecek."
Demirtaş, açıklamasının ardından belediyeyi ziyaret etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile