Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş açıklama Yaptı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Madımak Olaylarının 19’uncu yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine katıldı.

Demirtaş, Sivas ile Uludere Olaylarının birbirinden farkı olmadığını, Madımak direnişinin Sivas dosyasının kapanmamasının göstergesi olduğunu söyledi.

Madımak Olaylarının 19’uncu yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine katılan Demirtaş, şu açıklamalarda bulundu: “Bir kez daha Sivas Katliamı'nı lanetliyorum. Bize göre o günden bu yana devlet zihniyetinde, katliamcı zihniyette değişiklik olmamıştır. Daha yakın zamanda, 5-6 ay önce, Uludere’de gerçekleşen Roboski Katliamı ile buradakinin hiçbir farkı yoktur. 19 yıl önce insanları diri diri yakan, bunun hesabının sorulmaması, üstünün kapatılması için elinden geleni yapan anlayış, bugün iktidarda olan anlayıştır. Biz BDP olarak bugün Sivas’ta, katliamın yaşandığı meydanda, Alevi halkımızın da bütün ezilenlerin de yalnız olmadığını, sahipsiz olmadığını, herkesin el ele, omuz omuza, bütün baskılara karşı mücadele ettiğini göstermek için buradayız. Buradaki direniş de Sivas dosyasının kapanmadığını gösteren, görkemli, onurlu bir duruştur. Bu meydana gelen ve destek sunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” Anma törenine gelen kitleyi "son derece güçlü ve kararlı" olarak niteleyen Demirtaş, “Umuyorum ki Yargıtay halkın bu beklentisini doğru okuyacaktır. Çünkü zaman aşımıyla kapanacak bir dosya değil Sivas dosyası. Maalesef bu yargı sistemine bakınca umutlu olmak mümkün değil ama inşallah biz yanılıyoruzdur. “
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile