Bdp Hakkari Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi Gerçekleştirildi

Bdp Hakkari Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi Gerçekleştirildi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış, 'Çözüm istiyorsanız PKK ve lideri Abdullah Öcalan'ı muhatap almalısınız' dedi.

DTP Hakkari Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi yapıldı. Belediye Başkanlığı Lokali'nde yapılan kongreye; BDP Hakkari milletvekili Av. Hamit Geylani, Hakkari Belediye Başkanı Fadil Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış ile çok sayıda partili katıldı.
Kongrede bir konuşma yapan BDP Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış, doğru yolun BDP'nin yolu olduğunu iddia etti. Doğru yolun halkın yanında olmak olduğunu belirten Akış, halkın birliğini istemeyenler, kardeşliğini ve bütünlüğünü istemeyenler ve kimliğini tanımayanların düşmanları olduğunu belirterek, "Kürtlerin ve Türklerin düşmanı dış güçlerdir. Bunu herkes bilmiyor. Öncelikle sistem bunu çok iyi biliyor. Doğruları görüp birlik ve bütünlüğümüzü sağlayalım, kardeşliğimizi sağlayalım. Daha çok kanın
dökülmemesi için de engel olalım. Bunun önüne geçelim. Bu halka barışmanın tek yolu, bu halkın temsilcilerini tanımaktır. Bu halkın siyasi iradesini görmektir. Tek doğru çözüm yolu da PKK ve onun lideri Sayın Öcalan'ı muhatap almaktır" ifadelerini kullandı.
Toplam 388 delegeden 220'sinin oy kullandığı BDP Hakkari Merkez İlçe Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu'da, Seyan Şahin yeniden seçildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile