BBP ve SP'nin ardından, BDP de CHP'ye bayramlaşmaya geldi. BDP heyetinde Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Merkez Yürütme Kurulu üyesi Yüksel Mutlu, Ayhan Bilgen yer aldı.
Bayramlaşma sırasında konuşan Özçelik, Yılmaz Güney, Ahmet Kaya'yı her gidişinde ziyaret ettiğini dile getirerek, bu iki ismin Türkiye'nin adını dünyaya tanıttığını, sürgünde hayatlarını yitirdiklerini söyledi. Demokratik Türkiye'de bir gün yurda dönüşlerin sağlanması gerektiğini ifade eden Özçelik, Kaya ile ölümünden bir ay önce görüştüklerini ve yurda dönüş hasreti çektiğini açıkladı. Özçelik, Kılıçdaroğlu'nun da ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti. Batum, genel başkanın ziyareti gerçekleştirdiğini ifade etti.
Sanatçıların hangi görüşte olurlarsa olsunlar, görüşlerini açıklamaları gerektiğini ifade eden Batum, bu nedenle yurt dışında yaşamların kaybedilmesinin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Farklı görüştekilere biraz müsamahalı davranmadıklarını dile getiren Batum, Türkiye'de insanların, sözlerini söyledikleri için yurt dışına gitmek zorunda bırakılmaması gerektiğini ifade etti. Sanatçılara karşı müsamaha gösterilmesi halinde, daha demokratik bir Türkiye'nin oluşacağını ifade eden Batum, bayramın buna vesile olmasını diledi.
Batum, daha önce referandumda 'evet' diyeceğini açıklayan ünlü sanatçı Sezen Aksu için "Biz onu Sezen Aksu zannediyorduk. Meğer O 'Sezen Aksu vardı biz ne bilelim onun 'Sazan Aksu' olduğunu." ifadesini kullanmıştı.
Özçelik ise epey bir zamandır böyle bir bayramlaşma olmadığını vurguladı. BDP heyetinin gelişinden mutlu olduklarını dile getiren Batum, program hazırlanırken sorunların çözümüne katkı sunmayı öncelik olarak gördüklerini kaydetti. Kadın kotasının eleştirildiği sohbette Özçelik, kadının elinin değdiği yerde huzur, temizlik ve barış olduğunu vurguladı.
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarına ilişkin bir soruyu cevaplandıran Özçelik, demokratik güçlerin bir arada, bir çatıda olmasını istediklerini belirterek, demokrasiyi savunan bütün herkesle ilişki kurduklarını ifade etti. CHP ile şimdiye kadar böyle bir ilişki olmadığını 'malum yaklaşım' ile dile getiren Özçelik, bundan sonra olacağına inandıklarını kaydetti.
Çok törpülenmiş bir demokrasi anlayışıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Batum ise bütün partilerle beraber işleyen hukuk ve demokrasi devletini kurmak, laik sosyal devlet için işbirliği yapılması durumunda olduğunu vurguladı. Türkiye'de koşulların değiştiğini, getirilen demokrasinin artık demokrasi olmadığını anlatan Batum, eşitsizliği gidermek için işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. Batum, hedeflerinin gençlere, çocuklara çok daha iyi bir Türkiye'yi bırakmak olduğunu söyledi.