Bdp`li Ayna Aramaların Sürdüğü Bdp Bağlar İlçe Binasına Geldi

Bdp`li Ayna Aramaların Sürdüğü Bdp Bağlar İlçe Binasına Geldi

PKK`nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK`ya yönelik Diyarbakır`da sabah saatlerinde yapılan operasyonda ilk belirlemelere göre 26 kişi gözaltına alınırken, polis tarafından aranması sürdürülen BDP Bağlar ilçe binasına Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna geldi.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatıyla bugün sabah saat 05.00`te Diyarbakır merkezde bulunan çok sayıda ikamete eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında BDP ilçe parti binalarının da olduğu birçok yerde arama yapmıştı. Operasyonda KCK yapılanması içinde yer aldığı iddia edilen ve aralarında belediye başkan yardımcısı, il genel meclis üyesi, belediye meclis üyesi veBDP yöneticilerinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alınırken, aramalarda çok sayıda bilgisayar ve örgütsel dokümana el konulduğu öğrenildi

Gözaltına alınan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ömer Önen, BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yüce, DTK Daimi Meclis Üyesi Bedia Akaya, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş, BDP Bağlar İlçe Yöneticisi Erdal Şenadam, İl Genel Meclis Üyesi Şafi Hayme, İl Genel Meclis Üyesi Fatma Kızılkaya, Bağlar Belediye Meclis Üyesi Kadri Göktimur, Barış Anneleri üyesi Yüksel Barut, BDP çalışanları Fikret Çelik, Recep Gümüş, M. Cevat Aydın, Tahir Baran, Fatma Çelik, İbrahim Mercan, Abdullah Yalçın, Mehmet Okur,Avukatlar Baran Pamuk, Fuat Coşacak, Nuri Çelik, Mehmet Nuri Deniz, Bağlar BDP İlçe Başkanı Ali Yüce, Abdulhamit Durmaz, Canan Güler, Bismil belediye Başkanı Cemile Aminoğlu`nun eşi Yusuf Eminoğlu, Gözeli köyünde yapılan baskında Şahin Seyyar, Hasavar köyünde yapılan ev baskınında da Nurettin Karataş gözaltına alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü`ne götürüldü. BDP bağlar ilçe binasına gelen BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, "Başbakan iki gün önce KCK operasyonlarına devam edileceğini söyledi ve kadınları hedef gösterdi. Bugün alınanların çoğu da kadındır. Biz bugün buradan kadına yönelik şiddetle mücadele günü nedeniyle bir yürüyüş yapacaktık ama aynı gün böyle bir operasyon yapılıyor. 1993 yılında Çiller aynı şeyi yaptı yine aynı böyle şekilde savaş uçaklarının sesi gelirken biz kınama açıklaması yapıyorduk, bugün Çiller yok ama biz hala buradayız.Bugün Kenan Evren yok biz hala buradayız. Başbakan`a şunu söylüyoruz, Çiller nasıl gittiyse o da gidecek. Çiller nereye gittiyse o da gidecek. Biz burada, Türkiye halkı ve Kürt halkı kazanacak" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile