Bdp‘li Bağımsızlardan Dicle İçin ‘Meclisi Boykot‘ Kararı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’nin desteklediği bağımsız milletvekilleri, Diyarbakır’da toplanarak YSK‘nın Hatip Dicle kararını protesto etmek amacıyla ‘parlamentoya gitmeme’ kararı aldı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’nin desteklediği bağımsız milletvekilleri, Diyarbakır’da toplanarak YSK‘nın Hatip Dicle kararını protesto etmek amacıyla ‘parlamentoya gitmeme’ kararı aldı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun milletvekilliğini düşürdüğü bağımsız milletvekillerinden Hatip Dicle, kararını değerlendirmek için Diyarbakır’da toplandı. Hakkari bağımsız milletvekilleri dışında tüm bağımsızların katıldığı toplantıda “Parlamento ve iktidar bu haksızlığı giderme ve demokratik siyasetin önünü açarak çözüm olanaklarını geliştirme yolunda somut adım atıncaya kadar parlamentoya gitmeyeceğiz.” şeklinde karar aldı.

Hatip Dicle’nin seçim bölgesi olan Kayapınar ilçesindeki toplantıda alınan kararı Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi yaptı. Elçi, Emek Demokrasi Ve Özgürlük Bloğu‘nun Türkiye halklarının barış içinde ve özgürce bir arada yaşaması için yan yana geldiği günden beri birçok operasyonun hedefi haline geldiğini iddia etti. Elçi, "YSK vetosu ile başlayan süreç keyfi tutuklama ve gözaltı, askeri ve siyasi operasyonlarla hiç durmadan devam etmiştir. Bu engelleme ve barış sürecinin önünü tıkama operasyonlarının son halkası Diyarbakır Milletvekili Dicle’nin yasıl hakkının yetkisiz bir kurum tarafından gasp edilmesiyle sonuçlanmıştır." dedi.

Bu tarz operasyonlardan dün mağdur olduğunu iddia edenlerin bugün bu operasyonların mimarlığını üstlendiğini belirten Elçi, blok olarak bu şartlar altında benzeri operasyonlara sürekli muhatap olacaklarının anlaşıldığını öne sürdü. Elçi şunları söyledi: "Parlamento ve iktidar bu haksızlığı giderme ve demokratik siyasetin önünü açarak çözüm olanaklarını geliştirme yolunda somut adım atıncaya kadar parlamentoya gitmeyeceğiz. AK Parti yönetimi çalınmış milletvekilliği hakkı olana derhal iade etmelidir. Tüm demokrasi güçlerini barış ve özgürlük sürecini baltalayan bu operasyonlara karşı demokrasiden yana almaya davet ediyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile