Bdp'li Başkandan Bazı Haberlerine Yalanlama

Van'ın Özalp İlçe Belediye Başkanı Murat Durmaz, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı patlama ile ilgili bazı gazetelerde yer alan haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Makamında bir basın toplantısı düzenleyen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi Belediye Başkanı Murat Durmaz, "Haberlerde benim ağzımdan, görgü tanığının ifadesiyle askerlerin el bombası atığına dair bir iddia var. Bu doğru değildir. Ayrıca, poligon mahalle içinde olduğu için atış yapıldığı zaman kaya parçalarından seken taşlar evlerin çatılarına ve camlarına isabet ediyor. Bunu halk söylüyor, orada da araştırabilirsiniz. Buna karşılık bir arkadaşım da 'Çatılara mermi gidiyor, duvarlarda mermi izi var'
diye yazmış. Bu tamamıyla yanlıştır, düzeltilmesini istiyorum" dedi.
Patlamadan 20 dakika sonra olay yerine gittiğini de ifade eden Başkan Murat Durmaz, "Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesinde büyük bir zafiyet var. Çocuk 'öldü' denilerek üzerine battaniye örtülmüş. Olaydan 20-25 dakika sonra ikinci bir ekip çocuğun yaşadığını fark ediyor. Orada 20-25 dakikalık bir gecikme meydana geliyor, bu bir zafiyettir" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile