BDP'li Nergis, Kandil'den gelen grubun sözcüsünün tutuklanmasına tepki gösterdi

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Mahmur ve Kandil'den gelen Barış ve Demokratik Çözüm Grubu'nun sözcüsü Mehmet Şerif Tekdal'ın tutuklan

  Teröristbaşı Abdullah Öcalan ' ın çağrısı üzerine Mahmur ve Kandil ' den gelen Barış ve Demokratik Çözüm Grubu ' nun sözcüsü Mehmet Şerif Tekdal ' ın tutuklanmasına Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) Antalya İl Örgütü tepki gösterdi .

Parti binası önünde basın açıklaması yapan grup , " Barışa vurulan kelepçeler kırılsın " , " Askeri değil siyasi çözüm " , Barış elçileri değil , çeteler yargılansın " yazılı dövizler taşıdı . BDP ' lilerin de destek verdiği grup , zaman zaman zılgıt çekti .

Grup adına açıklama yapan BDP İl Başkanı İhsan Nergis , yargılamaların ve Demokratik Çözüm Grubu üyelerinin yargılanmasının ' hukuksuzluk ' olduğunu savundu .

Kandil ve Mahmur ' dan gelen grubun barış için Türkiye ' ye giriş yaptığını savunan Nergis , " 30 yıldır yaşanan acıların son bulacağı ve sevinçlerin yaşanacağı ' demokratik açılım ' ın önü tıkanmaya çalışılmıştır . Barışı sağlamak için gelen grubun sözcüsü Mehmet Şerif Tekdal tutuklanarak cezaevine gönderilmişti . " dedi .

Grup , açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile