Bdp`liler, Batman İl Başkanı Öztüzün`ün Tutuklanmasına Tepki Gösterdi

Bdp`liler, Batman İl Başkanı Öztüzün`ün Tutuklanmasına Tepki Gösterdi

BDP Batman il örgütü üyeleri, partinin İl Başkanı Mehdi Öztüzün’ün KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

BDP yöneticisi Selim Aratemur, "Yaptığımız görüşmelerden anlaşıldığı kadar İl Başkanı Öztüzün’ün İstanbul’a götürüleceği anlaşılıyor." dedi.

BDP Batman İl Örgütü yaptığı basın açıklamasında İl Başkanı Mehdi Öztüzün’ün KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınmasına tepki gösterdi. BDP il binası önünde yapılan basın açıklaması öncesi konuşan BDP yöneticisi Selim Aratemur, bu yönlü operasyonlarla hiçbir sonuç alınamayacağını ileri sürerek yaklaşık iki yıldan beri gözaltına alınların serbest bırakılmasını ve sorunun demokratik yollarla çözülmemsi için diyalog sürecinin tekrar başlatılmasını istedi.

Batman Demokrasi Platformu adına konuşan Süleymen Noyan ise, gözaltı ve tutuklamaların endişe verici boyuta ulaştığını belirterek, "Bu gün bırakın Milletvekillerini, STK temsilcilerini ve aydınları yoksul emekçi kesimi bile hükümetin tehdidi altındadır. Bu gün bu halk Tansu Çilleri, Doğan Güreşi, Mehmet Ağar’ı nasıl yad ediyorsa bu gün bunları yapanları da öyle yad edecektir." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile