Bdp`lilerden Gözaltılara Tepki

BDP`li Av.

Meral Danış Beştaş, "Bu operasyonun anlamı KCK adı altında yapılan operasyonları izleyen, duruşmalara giren, savunma yapan herkesi zanlı haline getirmektir" dedi. KCK operasyonu adı altında Diyarbakır merkez, ilçe ve köylerinde sabah erken saatlerde ev baskınları BDP Bağlar ilçe binası önünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Açıklamaya BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Bismil, Bağlar, Nusaybin belediye başkanları, BDP Kadın Meclisi üyeleri, BDP PM ve MYK üyelerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı. Aramanın yapıldığı ilçe binası önünde toplanan yüzlerce kişi sık sık, "Baskılar bizi yıldıramaz" ve"Direne direne kazanacağız" sloganları attı. Açıklama sırasında peş peşe askeri hava alanından kalkan savaş uçaklarının gürültüsü dikkat çekti. BDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, avukatların tutuklanmasına dikkat çekerek, "Bugünkü operasyonun başka bir anlamı da var. Operasyon aynı zamanda savunma mesleğine yöneliktir. Şu anda Türkiye`nin her tarafında il başkanları ve avukatlar gözaltına alındı. Bu operasyonun anlamı KCK adı altında yapılan operasyonlarıizleyen, duruşmalara giren, savunma yapan herkesi zanlı haline getirmektir. Binlerce, milyonlarca insanı şüpheli hale getiremezler. KCK dosyalarına dokunanı yakarız demektir. Ama biz ne yanmaktan ne de onların yanarız tehditlerinden korkuyoruz. Türkiye`nin dört bir tarafındaki avukatlardan dayanışma mesajı aldık. Bizim elimizde en büyük güç, haklılığımız var" dedi. Ardından konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna da, "Kürtler bir halktır. Anadilleri vardır, Kürdistan bir coğrafyadır, bu coğrafyanın bir halkı vardır. Kürdistan`da Kürtler, Süryaniler, Araplar, Ermeniler yaşıyor. Kürdistan`da yaşayan halkların kimlikleri yok sayılıyor, inkar ediliyor. Mücadelemiz varlık mücadelesi, hak, özgürlük mücadelesidir" şeklinde konuştu

Ayna, "Hitler Yahudileri milyonlarla kamplara aldı. Hitler Yahudileri on binlerle gaz odalarında yaktı. Yahudiler bitmedi. Türkiye Cumhuriyeti devleti 80 yıldan fazladır Kürtleri öldürüyor, Kürtleri tutukluyor, Kürtleri sürgün ediyor, göçe zorluyor. Bugün tutuklu sayısı 5 binin üstüne çıktı. On bin, yüz bin olsa ne olacak? Bir milyon olsa ne olacak? Kürtler bitecek mi? Kürt sorunu, eşitkik ve özgürlük olmadığı sürece çözülecek mi? Hayır. Biz 5 bin kişi tutuklandık ama hala buradayız" dedi. Öte yandan, kadınların 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle cezaevine yapacaklarını duyurduğu yürüyüş yapılan gözaltı operasyonları nedeniyle iptal edildi.

GÖZALTI SAYISI 38`E YÜKSELDİ Diyarbakır`da sabah yapılan operasyon`da gözaltı sayısı 38`e yükselirken, gözaltına alınanların isimleri ise şöyle: BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ömer Önen, BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yüce, DTK Daimi Meclis Üyesi Bedia Akaya, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş, BDP Bağlar İlçe Yöneticisi Erdal Şenadam, BDP Bağlar İlçe Yöneticisi Abdulhamit Durmaz, İl Genel Meclis Üyesi Şafi Hayme, İl Genel Meclis Üyesi Fatma Kızılkaya, Bağlar Belediye Meclis Üyesi Kadri Göktimur, Barış Anneleri İnisiyatifi Üyesi Yüksel Barut, BDP çalışanları Şahin Seyyar, Nurettin Karataş, İrfan Çelik, Gülşen Çelik, M. Cevat Aydın, TahirBaran, İbrahim Mercan, Abdullah Yalçın, Mehmet Okur, Recep Gümüş, Canan Güler, Eğitim Sen Üyesi Yusuf Eminoğlu, Asrın Hukuk Bürosu avukatları Av. Baran Pamuk, Av. M. Nuri Deniz, Diyarbakır Barosu`na bağlı avukatlardan Serkan Akbaş, Muharrem Şahin, Meral Atasoy, Fuat Çoşacak, Osman Çelik, Mehmet Ayata ve vatandaşlardan Ömer Gölcü, Latif İpek, Bilal Aranta, Şefik Yıldırım, M. Ali Adsız, M. Seydoş İçer ile soyadları öğrenilemeyen Garip ve Felemez.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile