BDP, Sabancı ve Garih cinayetleri için Meclis Araştırması istedi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), öldürülen işadamlarından Özdemir Sabancı ve Üzeyir Garih cinayetlerinin araştırılması için Meclis Araştırması önerge

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), öldürülen işadamlarından Özdemir Sabancı ve Üzeyir Garih cinayetlerinin araştırılması için Meclis Araştırması önergesi verdi.

TBMM'de konuşan BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Özdemir Sabancı ve Üzeyir Garih cinayetlerinin üzerindeki sis perdesinin hala kaldırılmamış olduğuna dikkat çekti. Sakıp Sabancı'nın 1995'te ''Doğu Anadolu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Politikaları raporunu'' açıkladığını hatırlatan BDP'li Özçelik, ''Sabancı, 'Kürt sorununun silahlarla ve bölgeye fabrika kurarak çözülemeyeceğini, sorunun ancak demokratik yollarla aşılabileceğini' vurgulamış ve çözüm için İspanya'daki Bask modelini önermişti. Dönemin siyasetçilerinden Alparslan Türkeş 'Sakıp Ağa, çizmeden yukarı çıkıyorsun, politikayı oyuncak mı zannediyorsun?' diyerek Sabancı'ya tepki gösterdi." dedi.

Özçelik, cinayeti işleyenlerin binaya girmesini sağlayan Fehriye Erdal'ın, 1996'daki Susurluk kazasında ölen polis müdürü Hüseyin Kocadağ'ın yardımıyla işe alındığının anlaşıldığını kaydetti.

Özçelik, işadamı Garih cinayetine ilişkin ise fail Yener Yermez'in, bazı güçler tarafından tehdit edildiği için cinayeti işlemek zorunda kaldığını anlattığını hatırlattı. Ergenekon sanıklarından Ümit Sayın'da ele geçirilen belgeler arasında, Garih'in olay günü üzerinde bulunan gömleğindeki bıçak darbelerini gösteren bir şemanın yer aldığını ileri süren Özçelik, ''Yermez'in, Ergenekon sanıklarından Albay Fikri Karadağ'ın emrinde çalıştığı da anlaşılmıştır." iddialarını dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile