BDP, Taksim'deki patlamayı PKK'nın yapmadığını iddia ediyor

BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Taksim'deki terör saldırısı için, ''PKK'nın böyle bir zamanda, eylemsizlik kararının uzatıldığı bir zamanda bö

BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Taksim'deki terör saldırısı için, ''PKK'nın böyle bir zamanda, eylemsizlik kararının uzatıldığı bir zamanda böyle bir eylem yapması olanak dışıdır." dedi.

Geylani, TBMM'de 'gençlik sessizliğin sesidir' anlamına gelen 'Ciwan Denge Bedengıye Ne' adlı Kürtçe şiir kitabını tanıttı. Türkçe şiir yazmayı çok sevdiğini ve iki şiir kitabı bulunduğu belirten Geylani, bunun yanında Kürtçe şiir yazmayı da denediğini söyledi. Türkçe yayımlanan şiir kitaplarının Meclis Kütüphanesi'nde bulunduğunu, Kürtçe şiir kitabını da kütüphaneye bırakacağını anlatan Geylani, ''Böylece kitabım, bir milletvekili tarafından kaleme alınan ve TBMM Kütüphanesi'nde yer alacak ilk Kürtçe kitap olma özelliğini taşıyacak." diye konuştu. Bazı şiirlerini Kürtçe ve Türkçe okuyan Geylani, toplantının ardından kitabını kütüphane yetkililerine sundu.

BDP'li Geylani, Taksim'deki terör saldırısına ilişkin soruları da cevapladı. Saldırının insanlık dışı olduğunu, bu ve buna benzer eylemleri her zaman kınadıklarını ileri sürdü. Geylani, 'eylemi düzenleyen kişinin terör örgütü PKK'ya üye olduğu' yönünde haberlerin yayımlandığının anımsatılması üzerine, ''Bunların arka planı vardır. Araştırılmalı. PKK'nın böyle bir zamanda, eylemsizlik kararının uzatıldığı bir zamanda böyle bir eylem yapması olanak dışı. Gerçekler ortaya çıkarılmalı.'' değerlendirmesini yaptı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile