'Beah Aziziye Filmine Mekan Olacak'

'Beah Aziziye Filmine Mekan Olacak'

Erzurum'un Düşman işgalindeki yıllarını ve düşmana karşı gösterilen kahramanlık mücadelesini anlatan "Aziziye" filmi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine konuk oldu

Erzurum'un Düşman işgalindeki yıllarını ve düşmana karşı gösterilen kahramanlık mücadelesini anlatan "Aziziye" filmi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine konuk oldu. Filmdeki bazı sahnelere mekan olarak seçilen Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi sahip olduğu fiziki altyapı ve donamıyla film ekibi ve oyuncular tarafından beğeni topladı.
Aziziye Tabyalarında kahramanca mücadele eden Nene Hatun'un cesaretinden esinlenerek 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda bir Türk kızının altın madalyaya uzanan öyküsünü konu alan Aziziye filminin çekimlerine Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edildi. Kalabalık bir set ekibiyle sabahın erken saatlerinde çekime başlayan film ekibinde yer alan ve filmde Nene Hatun karakterine hayat verecek olan Açelya Elmas ve film yapımcıları modern sağlık hizmetinin en güzel şekilde sunulduğu bir hastaneyle karşılaşmanın şaşkınlığı içerisinde hastane Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan'dan hastane hakkında bilgi edindiler. Devasa bir sağlık tesisinde çekimlerine devam ettikleri filmin sahne aralarında hastaneyi tanımaya çalışan ekip çalışanları "Erzurum gerçekten de son derece modern ve teknolojik bir hastaneye sahip. Tam anlamıyla dört dörtlük bir hastane binası. Hastane de çekim yapılacağı söylendiğinde olağan bir durum olarak karşılamıştık. Ancak hastane binasını ve içerideki hizmeti görünce açıkcası şaşkına döndük. Burası gördüğümüz kadarıyla dünya standartlarına sahip bir hastane. Ayrıca hem başhekimimiz hem de diğer hastane çalışanları çekimlerimiz sırasında bize her türlü imkanı sağladılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dediler.
Film ekibine hastaneyi tanıtan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan ise; Erzurum'un tarihiyle gündemini bir arada tutacak olan Aziziye filmine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Her zaman şunu söyledik ve gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Burası bir hastane binası olmanın yanı sıra aynı zamanda sosyal bir etkileşim ve etkinlik ortamı. Birçok özelliği bünyemizde barındırıyoruz. Banka şubesinden tutun da postane şubesine, lokantaya varıncaya kadar bir tesis hüviyetine bürünmüş durumdayız. Tabi ilk başta sağlık hizmetinin kaliteli ve kesintisiz sunumu öncelikli hedefimizdir. Film ekibindeki arkadaşlar çekimler için hastanemizi kullanmak istediklerini ifade ettiklerinde memnuniyetle kabul ettik. Erzurum insanının kahramanca mücadelesinin beyaz perdeye yansıtılmasında küçük de olsa bir ev sahipliği yapacak olmanın gururu ve mutluluğu yaşıyoruz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile