Bebek'teki Göçükte Vatandaşların 'gecekondulaşma' Tepkisi

Bebek'teki Göçükte Vatandaşların 'gecekondulaşma' Tepkisi

Beşiktaş Bebek’te gece yaşanan göçükte 10 yaşındaki bir çocuğun toprak altında kaldığı olayla ilgili vatandaşlar, gecekondulaşmaya göz yumulduğunu öne sürdü.

Kaya parçalarının 3 katlı evin çatı katını kullanılamaz hale getirdiği bölgede gün ağarınca tablo daha da netleşti. Tepelik alanda kazı yapılarak evin büyütüldüğü buna karşılık isnat duvarının yapılmadığı gözlendi.

Bebek Mahallesi Bostan Üstü Sokak 9 numaradaki 3 katlı binanın arkasındaki toprak 02.30 sıralarında yağmur ve kar sularının etkisiyle çöktü. Toprakla birlikte tepelik alandan çıkan kayalar hemen altındaki binanın çatı katına düştü. Göçük altında kalan ve o sırada uyumakta olan 10 yaşındaki Efe Nuri Küçük, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'ne kaldırılan Küçük 'ün durumunun iyi olduğu öğrenildi. Toprak kayması tehlikesinin sürmesi nedeniyle bazı binaların boşaltıldığı bölgede gün aydınlanınca gece yaşananlar daha da netleşti. İsnat duvarının yapılmadığı binanın arkasındaki tepelik alandan kayan toprağın kaya kütleleri ile birlikte çatı katına düştüğü gözlendi.
Olay yerine gelen bazı vatandaşlar, yıllar içinde çok küçük olan gecekondu halindeki evin kanunsuz bir şekilde büyültülerek bu hale getirildiğini savundu. Olaydan belediyeyi sorumlu tutan vatandaşlar, “Buralar hep arsaydı. Hafriyat alarak buraları genişlettiler. Belediye de buna göz yumdu. Gerekli önlemler de alınmadı, isnat duvarı çekilmedi.” iddiasında bulundu.

Çökme tehlikesinin devam ettiği alanda itfaiye ekiplerinin sadece bir şerit çektiği gözlendi.




Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile