Bebek'teki Ünlü Restoranda Taciz Davasinda Karar

Bebek’te bulunan ünlü bir restoranda kadin çalisanini taciz ettigi iddiasiyla yargilanan o dönemki restoran müdürü A.I.’nin davasinda karar çikti. Mahkeme, A.I.’yi ‘cinsel saldiri’ suçundan eylemin sarkintilik düzeyinde kaldigini da dikkate alarak neticeten 3 yil hapis cezasina çarptirirken ‘kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçundan ise beraatina karar verdi.



Bebek’te bulunan ünlü bir restoranda R.D. isimli kadin çalisanini taciz ettigi iddiasiyla ‘basit cinsel saldiri’ ve ‘kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçlarindan toplamda 9 yildan 22,5 yila kadar hapsi istenen o dönemki restoran müdürü A.I.’nin davasi karara baglandi. Istanbul 2.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada müsteki R.D.’nin avukati ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati hazir bulundu. Durusmaya tutuksuz sanik A.I.’de avukatiyla katildi.

Müsteki R.D.’nin avukati Seyma Engin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati, sanigin cezalandirilmasini talep etti.

"Müstekiyi yanima çagirip gönlünü almaya çalistim"

Durusmada savunma yapan sanik A.I., söz konusu is yerinde 14 senedir çalistigini söyleyerek, "Müsteki yaklasik 5-6 ay bizimle çalisti. Olayin oldugunu iddia ettigi günden yaklasik 1 ay öncesinden is disiplinini aksattigi ve çalisma verimi düsük oldugu için uyari aliyordu. Bir keresinde kendisinden servis yapilisina iliskin bir sunum istedim. Bunu yanlis yapmasi üzerine kendisini basitçe ikaz ettim. ‘Siz zaten beni sevmiyorsunuz’ gibi bir tepki vermisti, sok olmustum. Olay günü müstekinin mesai süresini uzatmistim ancak müsteki görev yerinde asik suratli bir sekilde durdugu için kisim amiri olarak sikayet olmamasi için müstekiyi yanima çagirip gönlünü almaya çalistim. O gün müstekiyle aramdan geçen olaylar bu kadardir" dedi.



"Müsteki isten çikarilma korkusu yasayarak böyle bir yola basvurmus"

Sanik savunmasinin devaminda, daha sonra hakkinda böyle bir sikayet oldugu için çok sasirdigini belirterek, "ben simdiye kadar pek çok kadin çalisanla çalistim. Geriye dogru dönüp düsündügümde, müstekinin bana husumet besledigini anladim. Olayin gerçeklestigi iddia edilen yer müsteri tuvaletidir. Müsteri tuvaletinin önü kuyruktur ve çok kalabaliktir. Müstekiye cinsel eylemde bulunmam hayatin olagan akisina aykiridir. Benim itibarim, adim gitti. Iftiralar nedeniyle isimden oldum. Suçu isledigime iliskin 1 tane müsahhas delil yok. Müsteki isten çikarilma korkusu yasayarak böyle bir yola basvurmus. Beraatimi talep ederim’’ ifadelerini kullandi.

Durusmanin bitirilecegi belirtilerek son sözü sorulan sanik A.I., "Böyle bir olayin yasanmasi mantiken ve fiziken mümkün degildir. Adalete güveniyorum, beraatimi talep ediyorum" dedi.



3 yil hapis cezasina çarptirildi

Kararini açiklayan mahkeme, sanik A.I.’yi ‘cinsel saldiri’ suçundan eylemin sarkintilik düzeyinde kaldigini da dikkate alarak neticeten 3 yil hapis cezasina çarptirdi. Mahkeme ayrica, sanigi ‘kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçundan, suçun yasal unsurlari olusmadigi gerekçesiyle beraatina karar verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile