'Bebekleri Kalin Giydirmek Tehlikeli Olabilir'

'Bebekleri Kalin Giydirmek Tehlikeli Olabilir'

Bebekleri kalin giydirmenin bazi saglik sorunlarin neden olabilecegine dikkat çeken Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Nur Köprülü Çelikkaya, "Bebekleri fazla giydirmek, bebeklerin asiri isinmalarina neden olabilir, bu da sicak çarpmasi gibi ciddi saglik sorunlarina yol açabilir. Bunun yani sira, bebeklerin asiri giydirilmesi, Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) olarak da bilinen ani bebek ölüm sendromu riskini artirabilir" dedi.

Medical Park Ordu Hastanesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Nur Köprülü Çelikkaya, özellikle yenidogan bebeklerin fazla giydirilmemesi konusunda önemli uyarilarda bulundu.

"Ani bebek ölüm sendromu gelisebilir"

Bebekleri kalin giydirmenin risklerine dikkat çeken Uzm. Dr. Çelikkaya, "Bebeklerin vücut isisi, yetiskinlere göre daha hizli degisebilir. Bu yüzden bebekleri fazla giydirmek, asiri isinmalarina neden olabilir, bu da sicak çarpmasi gibi ciddi saglik sorunlarina yol açabilir. Bunun yani sira bebeklerin asiri giydirilmesi, Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) olarak da bilinen ani bebek ölüm sendromu riskini artirabilir. Bebeklerin asiri sicaklikta uyumasi da, SIDS riskini artirabilir" diye konustu.



"Hareket özgürlügü taniyin"

Bebeklerin, rahat ve hareket etmelerini kisitlamayacak sekilde giydirilmesi gerektiginin altini çizen Uzm. Dr. Çelikkaya, "Asiri giysiler, bebeklerin rahat hareket etmesini engelleyebilir, bu da onlarin gelisimini olumsuz etkileyebilir. Bebekleri dogru sekilde giydirmek önemlidir. Bebeklerin altina ince bir body veya iç çamasiri giydirilmeli, üzerine tek katman giysi ve hava sartlarina uygun bir uyku tulumu veya battaniye kullanilmalidir. Bebeklerin vücut isisini kontrol etmek önemlidir. Ellerinin ve ayaklarinin soguk olmasi, asiri sogukta olduklarini gösterebilir. Bebeginizin vücut isisini düzenli kontrol edin ve gerektiginde giysilerini ayarlayin. Bebeklerin dogru sekilde giydirilmesi, onlarin sagligi ve güvenligi için son derece önemlidir. Ebeveynlerin bu konuda uzmanlarin önerilerini dikkate almasi, bebeklerin saglikli ve konforlu bir sekilde büyümelerine yardimci olabilir" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile