Bebeklerinin Ölümü İçin Suç Duyurusunda Bulundular

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan Yanar çifti, iki bebeklerinin farklı tarihlerde ölümüyle ilgili, özel bir hastanede çalışan doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnşaat işçisi Fesih Yanar (30) ile eşi Güllühan Yanar (29), 2012'nin Nisan ayında Çorlu Devlet Hastanesinde bir kız çocuk sahibi oldu. "İrem" adı verilen bebek, kalp kapağında delik olduğu belirlenerek özel bir hastaneye sevk edildi. 10 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından eve gönderildiği iddia edilen bebek, birkaç gün sonra hayatını kaybetti.
Aile daha sonra bebeklerinin ölümünden sorumlu tuttukları doktor S.Y. hakkında Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Çiftin geçen yılın temmuz ayında da bir kız çocukları dünyaya geldi. Yine, "İrem" adı verilen bebekte de akciğer yetmezliği olduğu tespit edildi. Özel hastaneye sevk edilen bebek de 2 ay süren tedavinin ardından taburcu edildi. Evde rahatsızlanan bebek İstanbul'daki bir hastaneye götürüldü ancak 24 Kasım'da hayatını kaybetti.
Bebek, Çorlu Eski Mezarlığında toprağa verildi.

Aile, bu ölümle ilgili olarak ikinci kez çocuk hastalıkları uzmanı S.Y. ve İstanbul'daki tıp fakültesi hakkında suç duyurusunda bulundu.
Baba Fesih Yanar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savcılığın başlatılan soruşturma gereği bebeğin mezarının açılarak cenazenin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdiğini söyledi.

Doktor S.Y ile davaları devam ederken ikinci çocuklarının da rahatsızlanması üzerine yoğun bakım ünitesi olmadığını için doktorun çalıştığı özel hastaneye sevk edildiğini belirten Yanar, taburcu olan bebeklerini hastalanması nedeniyle bu kez İstanbul'daki bir tıp fakültesine götürdüklerini ifade etti.

Yanar ikinci bebeklerinin de öldüğünü dile getirerek, ölümlerden dolayı doktor S.Y'den ve tıp fakültesinden davacı olduklarını ve hukuki mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile