BEBKA'dan Girisimcilik Ekosistemine Fon Destegi

BEBKA'dan Girisimcilik Ekosistemine Fon Destegi

BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, 100 milyon lirayi asan girisim sermayesi yatirim fonlarina yönelik fon çagrisinin yani sira istihdam garantili kurslarla kalkinma sürecinin hizlanacagini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü koordinasyonunda hayata geçirilen yeni mali destek programi sebebiyle çok heyecanli olduklarini belirten BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak, “100 milyon lirayi asan bölgesel girisim sermayesi mali destek programi ve kaynak çagrisi ile bölgemizde hizli büyüme ve katma deger olusturma potansiyeli olan girisimlere yatirim yapan Girisim Sermayesi Yatirim Fonlarina ortak olarak destek saglamayi hedefliyoruz. Bölgeye çektigimiz ulusal ve uluslararasi fonlar, yüksek büyüme potansiyeli olan girisimlere ve KOBI’lere yatirim yapacak. Böylece bölgemizde girisimcilik ekosistemi hizli bir sekilde gelisecek” diye konustu.

Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü tarafindan kalkinma ajanslarinin 2022-2023 temasinin ‘genç istihdami’ olarak belirlendigini de vurgulayan M. Zeki Durak, “Eskisehir’de, MEGEM ve Eskisehir OSB ile birlikte hayata geçirdigimiz ‘Istihdam Garantili Mesleki Egitim Kurslari’ ile birçok genç arkadasimizi meslek sahibi yaparken, is dünyasinin da nitelikli eleman ihtiyacini karsiliyoruz” dedi.

Bunun disinda, 2022 yili Kirsal Kalkinma Mali Destek Programi sonuçlarinin açiklandigini da hatirlatan Durak, “Programa basvuru yapan 45 projeden 16’si destek almaya hak kazanirken, bu projelerin 8’i Eskisehir’den. BEBKA’nin kirsal kalkinma adina yürüttügü programdan faydalanmaya hak kazanan bu 16 projeye 14 milyon liradan fazla hibe verecegiz. 2024-2028 TR41 Bölge Plani hazirliklari devam ederken katma degerli üretim, genç istihdami, girisimcilik ekosisteminin gelistirilmesi ile birlikte kirsal kalkinma da öncelikli konularimiz arasinda yer aliyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile