BEBKA'dan Kirsal Kalkinma Için 35 Projeye 112 Milyon Liralik Hibe

BEBKA'dan Kirsal Kalkinma Için 35 Projeye 112 Milyon Liralik Hibe

Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi (BEBKA) Eskisehir Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Dr. Güliz Ünal, "Bugüne kadar ilimizde kirsal kalkinma için 35 projeye yaklasik 2024 yili rakamlariyla 112 milyon TL hibe destegimiz oldu" dedi.

BEBKA tarafindan Eskisehir Ticaret Odasi (ETO), TOBB Eskisehir Il Kadin Girisimciler Kurulu ve Eskisehir Ticaret Il Müdürlügü is birliginde ’Eskisehir Kadin Kooperatifleri Tecrübe Paylasimi Etkinligi’ düzenlendi.

Etkinlikte, özellikle kirsal alanda ekonomik faaliyet gösteren kadin kooperatiflerinin kapasitelerinin gelistirilmesi için ihtiyaç duyduklari konu basliklari ve kooperatiflerin ürettikleri ürünler için alternatif çalismalar ele alindi. BEBKA Eskisehir Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Dr. Güliz Ünal, “BEBKA olarak kuruldugumuz günden bugüne bölgesel kalkinmanin ana unsurlarindan biri olan kirsal kalkinma konusunda önemli çalismalar yürütmekteyiz. Bugüne kadar ilimizde kirsal kalkinma için 35 projeye yaklasik 2024 yili rakamlariyla 112 milyon TL hibe destegimiz oldu. Her yil Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan kalkinma ajanslari için ortak bir tema belirlenmekte olup 2024 yili temasi kadin istihdami/kadin girisimciligidir. Bizler de bu çerçevede bölgemizde gerçeklestirmis oldugumuz çalismalarimiz ve destek programlarimizda temamizi önceliklendiriyoruz. Bu etkinligimizle kadin kooperatiflerimizin tecrübe ve bilgi paylasiminda bulunmasi, sorunlarin ortaya koyularak çözüm önerilerinin degerlendirilmesi için bir aradayiz” dedi.

Eskisehir Il Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Elif Gürkaynak ise, kurul olarak kadin kooperatiflerinin büyümesi ve sayilarinin artmasi için çaba gösterdiklerini belirterek, bu çerçevede öncülük ettikleri proje yazimi sayesinde Eskisehir’deki dört kooperatife günümüz rakamiyla yaklasik 3 milyon lira destek saglandigini dile getirdi. Gürkaynak, kadin kooperatiflerinin güçlenmesi için çalismalara devam edeceklerinin altini çizdi.

Kadin kooperatiflerinin kurumsallasmasinin ve markalasmasinin önemine de dikkat çeken Vali Yardimcisi Dr. Hasan Çiçek, kooperatiflerde üretim kadar pazarlama ve satisin da önemli bir yer tuttugunu vurguladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile