Bedava Tarhana Için Yagmura Aldiris Etmediler

Bedava Tarhana Için Yagmura Aldiris Etmediler

Mugla’nin Mentese ilçesinde bu yil besincisi düzenlenen Tarhana Festivali’nde vatandaslar yagan yagmura aldiris etmeden bedava tarhana alabilmek için uzun kuyruklar olusturdu.



Mugla Için Gelecek Platformu (MIG) tarafindan organize edilen, Mugla Büyüksehir Belediyesi, Mentese Belediyesi, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi ve Mugla Ticaret ve Sanayi Odasi is birliginde düzenlenen 5. Mugla Tarhana Festivali, Mentese ilçesi Saburhane Meydani’nda yapildi. Yerel üretici kadinlarin da stant açtigi festivale, ilden ve il disindan çok sayida ziyaretçiler katildi.

Festivale yogun ilgi gösteren vatandaslar ise yagmurlu havaya ragmen bedava tarhana alabilmek için kuyruk olusturdu.

Il protokolü tarafindan vatandaslara tarhana ikram edilmesinin ardindan konusma yapan Mugla Için Gelecek (MIG) Platformu Dönem Baskani Zafer Çeliköz, platformun 2015 yilinda farkli mesleklerden Mugla sevdalilarin bir araya gelmesiyle kuruldugunu belirterek "Platformumuzun temel amaçlari halkimiz ve yönetsel kurumlar arasinda arabulucu olarak görev almak, hemsehrilerimizin sosyal anlamda hayatlarini kolaylastiracak fikirler üretip, benzer fikirleri desteklemek, Mugla’mizin gelecegi için temel kararlarin hazirlanmasi ve uygulanmasi asamalarinda elimizden geldigince kurumlarimiza yardimci olmak, kültürel degerlerimizi korumaya ve tanitmaya katki saglamaktir. Iste bu amaçlar dogrultusunda 2018 yilinda kurumlarimizin destek ve katkilariyla ilk Mugla Tarhana Festivali’ni düzenledik" dedi.



“Tarhana, gelenegimizin simgesi”

Tarhananin sifa ve sefkatin simgesi oldugunu ifade eden Çeliköz; "Burada tarhana tabiki bir simge. Tarhananin içindeki göcesi, yogurdu, kuru börülcesi, kirmizibiberi, kemikli eti ve sarimsagiyla, her kesimden, her görüsten ailenin ortak asi olmasi sebebiyle birlestiriciligin simgesi. Hasta oldugumuzda annemizin elinden bize geçen sifa ve sefkatin simgesi. Tarihi sebebiyle gelenegimizin simgesi. Bu yüzden de festival için Mugla’mizin en iyi korunmus meydani olan Saburhane Meydani’ni seçtik" seklinde konustu.



“Ögrencimizin resmini afisimizde kullandik”

Ilk festivalin ardindan gelen olumlu dönüslerin festivalin devamliligi noktasinda motivasyon oldugunu sözlerine ekleyen Çeliköz; "Bu yaz ise sehrimizin diger tarihi meydani olan Sadirvan’da Arasta Müzik Günleri’ni düzenledik. Tarihi sokaklarda klasik müzik, rock, blues ve caz notalarini dinlemek çok keyifliydi. Ayrica yine bu sene nisan ayinda, ilkokul ve ortaokul ögrencilerine ‘Gelecekte nasil bir Mugla?’ diye sorduk ve onlar için bir resim yarismasi düzenledik. Iste bu seneki afis de o yarismadan çikti. Ögrencimiz Ilgin Durmus’un altin kadar degerli zeytinimizi, erkegimizin de kadinimizin da zeybek olmasini, balimizi, bacalarimizi, mavisiyle yesiliyle dogal güzelliklerimizi anlatan resmi bizi çok etkiledi. Bu yüzden bu seneki afisimizde kullandik. Yeri gelmisken Ilgin’in ve tüm çocuklarimizin 20 Kasim Dünya Çocuk Haklari Günü’nü kutluyorum" dedi.



Yogun katilimla gerçeklestirilen festivale Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün, AK Parti Mugla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, Mugla Için Gelecek Platformu Dönem Baskani Zafer Çeliköz ile siyasi parti ve STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile