Beden Dili Uzmani Erdogan'in Israil, Yunanistan Ve Almanya Liderleriyle Yaptigi Görüsmeleri Degerlendirdi

Beden Dili Uzmani Erdogan'in Israil, Yunanistan Ve Almanya Liderleriyle Yaptigi Görüsmeleri Degerlendirdi

Beden dili uzmani Murat Ertan, beden dillerine göre Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Israil Cumhurbaskani Isaac Herzog ve Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis ile yaptigi görüsmenin sicak geçtigini belirtirken, Almanya Sansölyesi Olaf Scholz ile yaptigi görüsmenin ise gergin geçtigini ifade etti.

Beden dili uzmani Murat Ertan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in geçtigimiz günlerde Israil Cumhurbaskani Isaac Herzog, Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis ve Almanya Sansölyesi Olaf Scholz ile yaptigi görüsmeleri beden dillerine bakarak yorumladi. Vücut dillerine göre görüsmeleri degerlendiren Ertan, gerçeklestirdigi analizler sonucunda Erdogan’in Herzog ve Miçotakis ile görüsmesinin sicak bir havada geçtigini ve samimi bir ortam olustugunu söylerken, Almanya Sansölyesi Scholz ile gerçeklestirilen görüsmenin gergin geçtigini ifade etti.



“Iki görüsmenin daha olumlu geçtigi, sanki Almanya’da biraz daha mesafeli gibi algiliyoruz”

Cumhurbaskani Erdogan’in Almanya Sansölyesi Scholz ile gerçeklestirdigi görüsmede vücut dillerinin gergin bir ortami yansittigini söyleyen Ertan, “Cumhurbaskani görüsmeler gerçeklestirdi. Israil cumhurbaskani ile görüstü, ortamda hava çok sicak geçti. Uzakdogu ülkelerinde daha çok gördügümüz üçüncü elle tokalasma, sevgi, sempati, iyi niyet, hosgörü mesajlarini çok fazla gördük. Hem disarida karsilayisinda hem içeride otururken sürekli bu sekilde davranmasi, tokalasmasi olumlu mesaj olarak degerlendiriliyor. Yunanistan ile uzun süredir mesafeli gibi görünürken sanki hiçbir sey olmamis gibi kaldigimiz yerden devam ediyor gibi sicak bir mesaj, sürekli iletisim içerisinde olmak, daha yakinlik mesajini görebiliyoruz. Ama Almanya Sansölyesi ile bacaklari atisinda da vurguladigimiz gibi bir bacagin disari atilmasi sanki biraz mesafeli olmak mesajini veriyor beden dili açisindan yorumladigimizda. Bir bütün olarak degerlendirdigimizde beden dilini, konusmalari, içerigi buna göre yorumlamak gerekiyor. Bizim degerlendirmemiz sadece beden dili. Iki görüsmenin daha olumlu geçtigi, sanki Almanya’da biraz daha mesafeli gibi algiliyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile