Bedensel Engellere Tekerlekli Sandalye Yardımı

Bedensel Engellere Tekerlekli Sandalye Yardımı

HSBC çalışanlarından oluşan Tiyatro Kulübü`nün farklı projelerle desteklediği Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Adıyaman`da 29 bedensel engellinin yüzünü güldürdü.

Bedensel engelliler tekerlekli sandalyeleri Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdunda düzenlenen törenle aldı. Törene Vali Ramazan Sodan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Danışma Kurulu üyesi Burhan Arıker, HSBC Temsilcisi Feyza Genç ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı. Tekerlekli sandalyesini alan engellilerin yüzündeki tebessüm görenleri mutlu etti. Sandalyeler Vali Ramazan Sodan ve dernek üyesi Burhan Arıker tarafındanverildi

Engellere destek olunmalı diyen Vali Sodan,"HSBC Bankasının katkılarıyla Türkiye Engelliler Derneği aracılığıyla 29 engellimize tekerlekli sandalye verildi. Zaten, hükümetimiz engellilere yönelik çalışmalar yapıyor. Ama bizde toplum olarak engellilere destek olmaz zorundayız. Onları üreten, çalışan birer birey olarak topluma kazandırmalıyız" dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol da, "Valiliğimiz başta olmak üzere İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzce önceden tespiti yapılan engelli kardeşimize tekerlekli sandalyeleri verdik. Dolayısıyla engelli vatandaşımızın sevincine mutluluğuna ortak olmak, bizleri ayrıca mutlu etti. Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engellilerin çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedefleridir. Bu nedenle devletimizin hükümetimiz, engellivatandaşlarımızın bakımının yapılması, sosyal çevreye uyum sağlaması, yeterli eğitimi alması, sağlık ve istihdam gibi haklardan yararlanmaları çıkardığı yasaları uygulamaya koymaktadır. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturmasının yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Çeşitli zorluk ve engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve yaşamlarını onurlu bir şekilde sürdürmek için ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımızaher fırsatta sahip çıkarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermekteyiz. Bu davranış hem dini hem de milli kültürümüzün bir gereğidir. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıcı, eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal güvenlik sorunlarının büyük ölçüde çözülmesi ve özürlü vatandaşlarımızın sosyal hayata tam katılımlarının sağlanması amacıyla, valilik olarak her türlü desteği vermekteyiz. İlimizde engellilerin yaşamlarını daha iyi şartlarda sürdürülmeleri ciddi anlamda yatırımlarımız devametmektedir" dedi

Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Danışma Kurulu üyesi Burhan Arıker ise, "Yapılan araştırmalara göre ülkemizde 9 Milyon bedensel engelli bulunduğu tespit edilmiştir. Bedensel engellilerin yüzde 35`i doğuştan, yüzde 10`u kazalardan, yüzde 30`u hastalıklardan, yüzde 25`i ise diğer nedenlerden dolayı engelli kalıyorlar. Bedensel engellilerin çoğunluğunu maddi durumu yetersiz insanlar oluşturuyor. Bedensel engellerin yüzde 67`si okuma yazma bilmiyor. Bedensel engelliler için elimizden gelenher türlü yardımı yapıyoruz" diye konuştu. Törenin ardından Dernek Başkanı ve HSBC Temsilcisine birer plaket verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile