Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) koordinatörlügünde, Sakarya Büyüksehir Belediyesi ile Genç Gelisim ve Girisim Dernegi’nin paydasliginda ‘Erasmus+ KA152 Gençlik Degisimi’ proje çagrisina yönelik hazirlanan proje; Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan kabul edilerek 25 bin 177 Euro destek almaya hak kazandi. ‘Kentlesmenin Daha Erisilebilir Eylemlere Ihtiyaci Var!’ baslikli proje ile erisilebilir kent kavraminin ve engelli bireylerin ihtiyaçlarinin daha iyi anlasilmasi, erisilebilir kentlerin sayisinin ve sehirlerin daha erisilebilir hale getirilmesinin desteklenmesi amaçlaniyor. 35 gencin katilimci olarak yer alacagi proje kapsaminda ayrica Avrupa Birligi ve Türkiye’deki kentlesme politikalarina destek olmak, Sakarya’nin daha erisilebilir bir kent olmasini saglamak, gençlerin kendilerini ilgilendiren konulara katilimlarini desteklemek ve Erasmus+ programinin daha fazla birey tarafindan bilinmesini ve yararlanici sayisini artirmak da hedefleniyor.
SUBÜ’nün koordinatörlügünü üstlendigi projenin paydaslari arasinda Sakarya Büyüksehir Belediyesi ile Genç Gelisim ve Girisim Dernegi yer aliyor. Proje ekibi; SUBÜ’den Dr. Ögretim Üyesi N. Ceren Türkmen, Ögretim Görevlisi Dr. Halid Özgür ve Ögretim Görevlisi Ömer Çiçek, Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nden Arzu Sayginer Çil ile Genç Gelisim ve Girisim Dernegi’nden Mahmut Kiliç’tan olusuyor. 11 ay sürecek projenin ayrica yurt disindan ortaklari da bulunuyor. Bu ortaklar arasinda; Macaristan’dan Para-Fit Spor Dernegi, Polonya’dan Policach Maria Grzegorzewska 1 Nolu Bedensel Engelli Çocuklara Yönelik Özel Egitim Merkezi, Italya’dan Albatros Amatör Spor Toplulugu Limited Sirketi ve Romanya’dan Buzau Bedensel Engelli Çocuklara Destek Dernegi yer aliyor.
Bedensel Engellilere Yönelik Proje Gerçeklestirilecek
SUBÜ koordinatörlügünde Sakarya Büyüksehir Belediyesi ile Genç Gelisim ve Girisim Dernegi paydasliginda hazirlanan ‘Kentlesmenin Daha Erisilebilir Eylemlere Ihtiyaci Var!’ baslikli proje, Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan kabul edilerek desteklenmeye hak kazandi.