Bedriye Kiliç Davasinda Sona Dogru

Bedriye Kiliç Davasinda Sona Dogru

Konya’nin Aksehir ilçesinde 6 Temmuz 2023 tarihinde kaybolan ve kocasi tarafindan öldürülüp uçurumdan atildigi iddia edilen Bedriye Kiliç’la ilgili olarak bugün Aksehir Adliyesi Agir Ceza Mahkemesinde yapilan durusmada savci tarafindan verilen mütalaada sanik koca T.K. için ceza istenirken, sanigin anne ve babasi içinde beraat karari istendi.

Olay, 6 Temmuz 2023 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, o zamanki süreçte bir TV programinda kayip olarak aranan 3 çocuk annesi 35 yasindaki Bedriye Kiliç’in ailesi ve yakinlari, kadinin yillarca siddet ve eziyet gördügü esi T.K. tarafindan ortadan kaybedildigini iddia etti. Esinin kaybolmasiyla ilgili çeliskili açiklamalariyla dikkat çeken T.K.’nin Bedriye Kiliç’i bir televizyon kanalina röportaj verdi diye öldürdügü öne sürüldü. Suçlamalarin odagindaki koca T.K.’nin esi kaybolduktan bir hafta sonra pavyona gittigi, mekanda çalisan kadinlarla birlikte alkol alip eglendigi ortaya çikti. Bedriye Kiliç’in kaybinin 115. gününde ise kocasi T.K.’den cinayet itirafi geldi ve T.K. 28 Ekim 2023 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. T.K.’nin cesedi attigini iddia ettigi yer olan Cankurtaran Mahallesi Harlak Mevkii’nde yapilan aramalarda bir sonuca ulasilamazken, ceset ya da parçalari bulunamadi.

Aksehir Adliyesi Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya zanli T.K. Samsun’daki cezaevinden SEGBIS sistemi ile görüntülü olarak katilirken, maktul Bedriye Kiliç’in annesi Sona Er, babasi Oktay Er, T.K.’nin davada tutuksuz olarak yargilanan annesi A.K. ile babasi A.K. ile sanik avukatlari ve maktulün ailesinin avukatlari durusma salonunda hazir bulundu. Durusmada konusan sanik T.K. cinayeti islemedigini iddia ederek, suçlamalari kabul etmeyip Bedriye Kiliç’in anne ve babasinin kizlarini sakladiklarini belirtip, beraatini istedi. Hakimin ‘madem sakliyorlar, Bedriye Kiliç Konya’da sevgi evlerinde bulunan üç çocugunun yanina neden gelip gitmiyor, onlari görmüyor?’ sorusuna sanik T.K. cevap veremedi.

Baba Oktay Er de mahkemede verdigi ifadede sanigin bu suçu tek basina islemedigini, bogularak öldürülen bir cesedin o dönemde 40 dereceyi bulan sicaklikta sisecegini ve agirlasacagini, bu cesedi üçüncü kattan bir kisinin indiremeyecegini belirterek bu iste anne ve babasinin ve baskalarinin da yardimi bulundugunu iddia ederek herkesin cezalandirilmasi istedi.

Anne Sona Er de, T.K.’nin anne ve babasinin kizlarini nereye gömdüklerini bildigini iddia ederek, “Herkes cezasini çeksin. Adalet istiyorum. Benim kizimin nerede gömülü oldugunu biliyorlar. Gömdükleri yeri hepsi biliyor. Neredeyse söylesinler, ben çikarayim oradan çocugumu” diyerek saniklarin cezalandirilmasini istedi.

Davada tutuksuz yargilanan T.K.’nin babasi A.K. suçsuz oldugunu belirterek beraatini isterken, annesi A.K. de suçsuz oldugunu belirtip, Bedriye’yi kendi kizlari gibi sevdigini, olayla alakasi olmadigini, cesedin gömülü oldugu yeri bilmedigini belirtip beraatini istedi.

Sanik T.K. ise hakimin son savunmasini sormasi üzerine suçlamalari kabul etmedigini belirterek, cinayeti islemedigini, baski ile suçu kabullendigini iddia ederek, “Benim tek suçum, Bedriye’nin o gün üzerine kapiyi kapatip içeriye almamam olmustur. Ben ailesinden süpheleniyorum. Bedriye’yi onlar sakliyor belki de” diye beraatini talep etti. Hakimin, “Madem sakliyorlar, Bedriye Kiliç Konya’da sevgi evlerinde bulunan üç çocugunun yanina neden gelip gitmiyor, onlari görmüyor?” sorusuna sanik T.K. cevap veremedi.

Mahkeme Bedriye Kiliç’in ailesinin avukatlarinin ve sanik T.K. ile tutuksuz saniklar anne A.K.ve baba A.K.’nin avukatlarinin savcilik mütalaasina karsi yazili beyan vermek için ek süre istemeleri sonucunda mahkeme bir sonraki celseye ertelendi.

Mahkeme çikisi Bedriye Kiliç’in anne ve babasinin avukati Kürsat Halil Usta yaptigi açiklamada savcilik tarafindan mütalaanin verildigini söyleyerek, “Mütalaada T.K.’nin iddianame dogrultusunda cezalandirilmasi, anne A.K. ve baba A.K. ile alakali da yardim etme yönünün meydana gelmedigi, beraat karari verilmesi yönünde bir savcilik mütalaasi oldu. Biz buna usul anlamindaki itirazlarimizi yaptik. Bu noktada T.K.’nin avukatlarinin da bu suçun tek basina meydana gelemeyecegi, bunun bir takim kisilerle olabilecegi yönünde bizim söylemlerimize ikrar boyutu tasiyan bir söylemi oldu. Dosya önümüzdeki mahkemede karara çikacak. Bu asamada biz yazili ve sözlü beyanlarimizi detayli bir sekilde dosyaya sunup, basta T.K. olmak üzere dosya kapsaminda bulunan tüm saniklarin en üst hadden cezalandirilmasi için her türlü çaba ve girisimlerimize devam edecegiz” dedi.

Baba Oktay Er de yaptigi açiklamada cesedi bir kisinin kendi basina tasiyamayacagini ifade ederek, onlarin avukatinin da bu yönde beyan verdigini belirtip, “Ben adalet istiyorum” diye konustu.

Anne Sona Er ise herkesin cezasini çekmesini isteyerek, kizinin cesedinin bulunmasini talep etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile