Bekdiğin OSB'ye 2011'de başlanacak

Havza-Bekdiğin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2011 yılı yatırım programına alınacak. Müjdeli haber AK Parti MKYK Üyesi ve Samsun Milletvekili Cemal Yıl

Havza-Bekdiğin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2011 yılı yatırım programına alınacak. Müjdeli haber AK Parti MKYK Üyesi ve Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'den geldi

AK Parti MKYK Üyesi ve Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in, Bekdiğin Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması yönünde yaptığı girişimler sonuç verdi. İhtisas OSB olarak kurulması planlanan Bekdiğin OSB, 2011 yılı yatırım programına alındı. Milletvekili Demir'in önderliğinde Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Belediye Başkanı Murat İkiz, Samsun Ticaret Odası Başkanı Sinan Çakır ile Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Karahan Organize Sanayi Bölgesi'nin geleceği ile ilgili Havza'da toplantı yapmıştı. Toplantıya katılanların yanı sıra Ilıca Belediye Başkanı Erol Pepeç ve Bekdiğin Belediye Başkanı Halit Ulusoy, Ankara'ya giderek Ticaret ve Sanayi Bakanı Nuhat Ergün'ü ziyaret etti.

Milletvekili Demir'in de bulunduğu ziyarette Samsun heyeti, Bakan Ergün'den Havza-Bekdiğin OSB ile ilgili taleplerde bulundu. Heyet, Havza Bekdiğin Organize Sanayi Bölgesi'nin ilçe ve Bölge için acil bir ihtiyaç olduğunu bölgede işsizlik sıkıntısının önüne geçeceğini, istihdamı artıracağını söyledi. Bekdiğin OSB'nin Kasradeniz'in giriş kapısı olan Havza'da ulaşım yönünden karayolu, demiryolu bağlantılarının bulunduğunu, Samsun ve Merzifon havaalanlarına çok yakın olduğunu vurgulayan heyet, bölgenin en büyüğü olacak olan Bekdiğin Organize Sanayi Bölgesi'ne bakanlığın destek vermesini istedi.

Bakan Nihat Ergün de Havza Bekdiğin Organize Sanayi Bölgesi için üç sektör belirlenmesi, bu sektörlerin gıda, mobilya ve madencilik alanında olması gerektiğini söyledi. Bakan Ergün ayrıca Bekdiğin OSB'nin 2011 yılı yatırım programına alınacağını açıkladı.

Müjdeli haberi veren AK Parti MKYK Üyesi ve Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Bekdiğin Organize Sanayi Bölgesi'ni çok önemsiyoruz. Bununla ilgili daha önce bir toplantı yapmıştık. Daha sonra Sayın bakanımızla görüştük. Sayın Bakan taahhüt etti. Bekdiğin Organize Sanayi Bölgesi 2011 yılı yatırım programına alınacak. Bu sanayi bölgemiz ihtisas OSB olacak. Bunun için sektör belirleme çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile