Bekiroğlu Son Çıkan Kitabını İmzaladı

Halit Bekiroğlu: 'Yazarlık iddiasında değilim' 'Doktora tezimi de STK'lar üzerine yapacağım, daha özelde imam hatip okulları üzerinden bir okuma yapmaya çalışacağım'.

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi'ne konuk oldu.

Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirilen ve yönetimini Mahmut Bıyıklı'nın üstlendiği etkinlik kapsamında Bekiroğlu, İlke yayınlarından çıkan "Düşünce Mola" adlı kitabını anlattı.

"Hamira'dan Duşanbe'ye" ve "Said Halim Paşa'da Siyaset Ahlakı" adlı kitapları da bulunan Bekiroğlu, yazıya ilgisinin lise çağında kompozisyonle başladığını, babasının da kendisini çocukluktan bu yana okumaya ve yazmaya teşvik ettiğini kaydetti.

Üniversite yıllarından sonra ticaret amacıyla Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan'da 5 yıl yaşadığını belirten Bekiroğlu, "2006'da Orta Asya'ya gittik ama gidene kadar da yoğun bir yaşamım vardı. Farklı STK'larda çalışmalarımız vardı. Fakat Orta Asya günlerimiz de çok bereketli geçti okuma ve yazma anlamında... Kitaptaki yazıların birçoğu da o dönemde çıktı." diye konuştu.

Yazarlık iddiasında olmadığını, eserlerinde sadece yaşadığı tecrübeleri ele aldığını dile getiren Bekiroğlu, kitapta köşe yazısı formatında da yazılar olduğunu aktardı.

Bekiroğlu, "Ben bolca kitap alırdım. Bitirmesem de okumasam da mutlaka kitapları karıştıran bir tarafım vardı. Bazı kitapları ise alır almaz bırakırdım. Şu anda bu yazdığım kitap da aslında benim 10 yıl önce hemen bir yana bırakabileceğim bir kitaptır, bunu itiraf etmeliyim." diye konuştu.

Kitapta ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile ilgili eleştiri yazılarının yer aldığını belirten Bekiroğlu, "İnşallah doktora tezimi de STK'lar üzerine yapacağım. Onun hazırlıklarını yapıyorum. Daha özelde imam hatip okulları üzerinden bir okuma yapmaya çalışacağım. Akademik anlamda da inşallah iyi bir şey ortaya çıkmış olur." ifadelerini kullandı.

Bekiroğlu, STKların çok canlı ve dinamik bir mevzu olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"STK'lar bugün sürekli gelişen bir konu. Biz hafta sonu ÖNDER il başkanlarıyla toplantı yaptık. Orada STK, siyaset ve benzeri ilişkiler üzerinde konuştuk. Ana hatlarıyla siyaset doğası gereği kısa vadeli bakar, bakmalıdır da... Bunu büyük ölçüde anlamakla birlikte sivil toplum kuruluşlarının da daha uzun vadeli bakmak zorunda olduğu durumunda mutabık kaldık."

Etkinlik sonunda Bekiroğlu, katılımcılarını sorularını yanıtladı, kitaplarını imzaladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile