Belçika'da Türk asıllı adayın seçim afişlerine 'bozkurt' resmi yapıştırıldı

Belçika'da her seçim öncesi yaşanan çirkin karalama kampanyasına, 13 Haziran seçimleri öncesi bir yenisi eklendi. Limburg seçim bölgesinden Flaman Hır

  Belçika ' da her seçim öncesi yaşanan çirkin karalama kampanyasına , 13 Haziran seçimleri öncesi bir yenisi eklendi . Limburg seçim bölgesinden Flaman Hıristiyan Demokratlar ( CD& ; V ) ' den aday olan Ali Çağlar ' ın seçim afişleri tahrip edilirken , kendisi ' bozkurt ' olmakla suçlanıyor . Daha önceki senelerde Gent , Brüksel ve Anvers şehirlerindeki bazı Türk adaylar benzer şekilde aşırı milliyetçilikle suçlanmış ve seçimlerden çekilmek durumunda kalmıştı . Halen Genk Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve önümüzdeki seçimlerde partisinin 4 . sıradan adayı olan Ali Çağlar , şahsına yönelik yapılan çirkin saldırıları esefle karşıladığını kaydetti .

Ali Çağlar Cihan ' a yaptığı açıklamada , ' ' Bu sabah bana gelen telefonlar neticesinde afişlerimin üzerine bozkurt yazısı ve fotoğraflarının yapıştırıldığını gördük . Polise şikâyette bulundum . Genk Belediye Başkan Yardımcısı olarak tüm vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmeye çalışan birisiyim . Türk ve Müslüman asıllıyım ama yaşadığım ortama da azami şekilde uyum sağlamaya çalışan birisiyim . Böyle birisinin karalanmaya çalışılması kabul edilemez . " dedi .

Gelecek belediye meclis toplantısında rakip partilerin istifasını isteyeceğini ifade eden Çağlar , " Fakat partim arkamda duruyor ve bu oyuna gelmeyeceğiz . Seçilme ihtimalimin yüksek olmasından dolayı var güçleriyle üzerime geliyorlar . ' ' şeklinde konuştu .

Geçen hafta Vlaams Belang partisinde , kendisinin ' ultra-nasyonalist ' olduğuna dair söylentiler çıktığını belirten Ali Çağlar , " Geçmişte de buna benzer karalama kampanyalarına maruz kalmıştım . İddialara konu olacak şekilde gayri resmi bir şey varsa da devletin yetkili mercileri , şimdiye kadar neden herhangi bir girişimde bulunmadı? ' ' diye sordu .

Ali Çağlar , partisinin hakkındaki iddiaların hiçbirini kabul etmeyerek , kendisinin arkasında durduğunun altını çizdi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile