Belçika'nin Dogal Gaz Rezervi Yüzde 100 Doluluk Oranina Ulasti

Belçika'nin Dogal Gaz Rezervi Yüzde 100 Doluluk Oranina Ulasti

Avrupa Toplu Gaz Depolama Envanteri’ne göre, Belçika’nin dogal gaz rezervi yüzde 100 doluluk oranina ulasti.



Rusya-Ukrayna Savasi nedeniyle patlak veren dogal gaz krizi nedeniyle Avrupali ülkeler gaz rezervlerini önümüzdeki kisa hazirlamaya çalisiyor. Belçika Enerji Bakani Tinne Van der Straeten’in verdigi bilgiye göre, Belçika’nin dogal gaz rezervi yüzde 100 doluluk oranina ulasti. Avrupa Birligi’nin (AB) gaz rezervlerinin tedarik seviyeleri konusunda yetkili platformu Avrupa Toplu Gaz Depolama Envanteri’nden alinan rakamlara göre, Belçika’nin, bu gelismeyle Avrupa Birligi (AB) üye ülkeleri içinde Portekiz’den sonra tam doluluga erisen ikinci ülke oldugu bildirildi.



Belçika’nin rezervleri ülkenin yillik tüketiminin sadece yüzde 4’ünü karsiliyor

Avrupa Toplu Gaz Depolama Envanteri’ne göre, Belçika 29 Eylül’den bu yana gaz rezervleri yüzde 100 doluluk oraninda bulunuyor. Ancak Belçika’nin gaz rezervlerinin, ülkenin yillik tüketiminin sadece yüzde 4’ünü karsiladigi bu nedenle Belçika ülke kapasitesinin sinirli kaldigi belirtildi. Buna karsin Belçika, özellikle Norveç’ten ve kendine ait Zeebrugge Terminali araciligiyla ihtiyacindan fazla gaz ithal edebilme kapasitesine sahip bulunuyor. Portekiz ise eylül ortasinda rezervlerinin doluluk oranina ulasmisti.

En kötü doluluk orani Macaristan ve Bulgaristan’da

Avrupa Toplu Gaz Depolama Envanteri’nin 2 Ekim tarihli verilerine göre, bir bütün olarak AB için gaz rezervlerinin yüzde 89,3 oraninda dolu oldugu bildirildi.

AB üye ülkeleri arasinda Macaristan ve Bulgaristan yüzde 75 doluluk orani ile en kötü performans gösteren ülkeler olarak sayilirken, Belçika’nin komsulari olan Hollanda ve Almanya’da doluluk oranlari yüzde 92 olarak bildirildi.

Ülkenin güney komsusu Fransa ise simdiden yüzde 97’den fazla bir doluluk düzeyine erismis bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile