Beldibi Bilmecesi

Beldibi Bilmecesi

29 Mart 2009 seçimleri öncesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan ardından da Konyaaltı ilçesinin iki mahallesi olarak 29 Mart seçimlerine giren Beldibi ilçesi için, 25 Mart tarihinde yapılacak olan referandum ortalığı karıştırdı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “29 Mart seçimlerinde yüzde 70 oy aldığımız, bölgede ilk asfalt sezonunun açtığımız, bahçe aralarına kadar asfaltlayıp, temizlik, çöp ve hatta geri dönüşüm konularında ciddi yatırımlar yaptığımız, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, sınırları belediye otobüsü hizmeti verilen, ASAT tarafından 2012 yılı içinde içme suyunun tamamen değiştirilmesi planlanan Beldibi, ne oldu da Göynük'e bağlanmak isteniyor” dedi.

VATANDAŞ MAĞDUR OLMASIN

21 meclis üyesiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında ismini vermek istemediği bazı kişilerin vatandaşlara bölgede bulunan ve ölçümü yapılan yaklaşık 600 dönümlük 2B arazisinin, Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde olması durumunda fiyatının artacağı gibi çok yanlış bilgiler verdiğini ve bunun akabinde vatandaşların da valiliğe dilekçe vererek referanduma gitmelerini talep etmeleri üzerine referandum kararının alındığını hatırlatan Muhittin Böcek, “Biz göreve geldiğimiz gün meclis üyeleri arkadaşlarımla bürokratlarımla birlikte ilk ziyaretim Beldibin'e oldu, belediye hizmet binamıza gittim, hizmet binasının belediye başkanının babasına ait olduğunu ve bir bedel karşılığında kiralanmış olduğunu gördüm. Bize yakışan Konyaaltı Belediyesi bir ek hizemt binasıdır deyip ek hizmet binasını yaptık, ardından ilk asfalt sezonunu orda açtık, bahçe aralarına kadar asfaltları yaptık, temizlik, çöp ve hatta geri dönüşümle ilgili çok iyi bir uygulama içinde projemizi gerçekleştirdik. Daha önce Beldibi Belediyesi zamanında yapılan bütün çalışmaların fazlası yapılmıştır. Hızlı ir şekilde turizmcilerle bir araya geldik Bakanımızdan randevu aldık ve 2B, hazine ormanla ilgili sorunları çözmeye çalıştık. Görüşmelerimiz de halen devam ediyor” dedi.

BELDİBİ'NE HİZMET ONURUMUZDUR…


Konyaaltı Belediyesi dışında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin de Beldibi'ne ciddi yatırımları olduğunu, daha önce 10 TL olan ulaşım ücretlerinin Büyükşehir tarafından konulan belediye otobüsleri sayesinde 1,75 liraya düştüğünün altını çizen Muhittin Böcek, “Bununla da kalınmamış ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASAT tarafından 2012 yılında Beldibi'nin bütün içmesi suyu şebekesinin deşitirilmesi planlanmıştır. 2800 nüfuslu bölge Antalya'ya 18 kilometre, Kemer ilçesi'ne 20 kilometredir. Vatandaşlar resmi bütün işlemleri için Antalya'ya gelmektedir. Göynük'e bağlanması durumunda Konyaaltı'nın yatırımlarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin bütün hizmetleri duracak, Antalya Büyükşehir sınırları içinde olma avantajı tamamen ortadan kalkacaktır. Vatandaşın yanlış bilgilendirildiği 2B arazisi konusunu Beldibi'nde herkese tek tek anlatacağız. 2B arazisi ister şehir merkezinde olsun ister kırsalda olsun fark etmez. Tasnifler bulunduğu yerlere göre yapılmamaktadır. Bunları söyleyenler farklı hesaplar peşindedir” diye konuştu. İktidarından muhalefetine bütün siyasi partilerden bu konuda destek beklediğinin altını çizen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Konyaaltı Turizm Altyapı Birliği'ni kurup Beldibi'nin de 20 bin yatak kapasitesiyle içinde bulunduğu Konyaaltı bölgemizin tanıtımı için Berlin'de Turizm Fuarı'nda bulunduğumuz anda, referandum yazısı Belediye'ye ulaşıyor. Bu bizi son derece üzmüştür. Beldibi bize yük değildir, hizmetten onur duyarız. Hepsi bizim vatandaşımızdır. Birkaç kişinin talebi doğrultusunda Beldibi'nin Göynük'e bağlanmasının, önümüzdeki süreçte Beldibini nasıl etkileyeceğinin doğru anlatılması gerekir“ diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile