Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Çınargil İnşaat Mühendisleri Odası'nın İddialarına Cevap Verdi

Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Çınargil İnşaat Mühendisleri Odası'nın İddialarına Cevap Verdi

Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Çınargil, İnşaat Mühendisleri Odası Sivas Temsilciliği'nin Sivas Belediyesi'nde yapılan tadilat çalışmalarıyla ilgili yaptığı yazılı basın bildirisine cevap verdi.

İnşaat mühendisleri Odası Sivas Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında belediye binasında yapılmakta olan tadilatla ilgili can ve mal güvenliğini tehdit edici uygulamalar yapıldığı iddia edilmişti. Yapılan bu açıklamanın ardından, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil Belediye binamızın çok önceki zamanlarda yapılması nedeniyle fonksiyon olarak vatandaşlara ve çalışanlara daha iyi hizmet verebilmek için tadilat yapma zarureti doğduğunu, bu tadilatlar esnasında kesinlikle taşıyıcı sisteme müdahale edilmediğini söyledi.
Belediye hizmet binasında yapılan tadilat çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Vekili Çınargil, tadilat öncesi gerekli incelemelerin tedbirlerin alındığını kaydetti. Önceki yıllarda yapılmış binanın taşıyıcı olmayan briketten yapılmış 30 santimetre kalınlığındaki ağır malzemesinin kaldırılarak deprem performansı açısından güçlendirilmesinin sağlandığını ifade etti. Çınargil yaptığı açıklamada, "Eski yapı olarak tadilat gören ilk binada Belediye hizmet binamız değildir. İnşaat Mühendisleri Odası Temsilciliğinin neden diğer resmi binaların tadilatlarını dikkate almadığı da manidardır" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile