Düzce Valiliği'nce 7 Aralık 2011'de il genelindeki bin 238 orta hasarlı binanın onarımı için 30 Mart'a kadar tanınan süre sona erdi.
Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Bayram, orta hasarlı binalarla ilgili yol haritasının tam olarak belirlenemediğini söyledi.
Orta hasarlı binalarla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bayram, ''Kamu hizmetleriyle ilgili çalışmalarımız sürüyor ancak afet riskini önlemeye ilişkin bir yasal düzenleme var, düzenlemeden sonra tam olarak bu konuda nasıl bir yol haritası izleyeceğimiz ortaya çıkacak'' diye konuştu.
Sorunun çözümü noktasında geç kalındığını vurgulayan Bayram, şöyle devam etti:
''Aslında burada bir gecikmişlik var. Bu gecikmişlik, tüm toplumu ilgilendiren konularda bir şeyler yapmaya çalışıldığında problem yaratıyor. Bu konular sıcağı sıcağına çözülecek konular ama maalesef gecikme yaşanmış. Burada herhangi bir yaptırımın olmaması insanlara, 'Bundan sonra da bir yaptırım olmaz' diye düşündürttü. Bu nedenle bu konuda çok sorun ortaya çıkıyor. Bu gecikmeye rağmen buradaki sorunla ilgili en makul çözümü nasıl ortaya koyarız, onun peşindeyiz. İnşallah en makul çözümü üreterek, bu sıkıntıyı gidereceğiz.''
Orta hasarlı bina sorununun Kocaeli ve Sakarya'da daha fazla yaşandığına dikkati çeken Bayram, insanların can güvenliğini tehdit etmeden ve onları mağdur etmeden konuyu çözüme kavuşturmak istediklerini bildirdi.
Bayram, bakanlıkla görüşmelerin sürdüğünü belirterek, konuyla ilgili yasal düzenlemenin sonucunu beklediklerini sözlerine ekledi .
Belediye Başkanı Bayram'ın Açıklaması
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, orta hasarlı binaların onarımı için tanınan sürenin 30 Mart'ta sona ermesine ilişkin, ''Afet riskini önlemeye ilişkin bir yasal düzenleme var. Düzenlemeden sonra bu konuda tam olarak nasıl bir yol haritası izleyeceğimiz ortaya çıkacak'' dedi.