Belediye Başkanı, Kutlu Doğum Helvası Dağıttı

Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği (AKEGDER) tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Kuzuluk Belde Belediyesi ile Kutlu Doğum Coşkusunda Kuzuluk Belde Belediye Başkanı Bilal Soykan Helva dağıttı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Sakarya Akyazı İlçesi Kuzuluk Beldesindeki kutlamalarda; Kur’an-Kerim tilaveti, Kız öğrencileri tarafından şiir ve ilahiler duygu seli olup bütün izleyenleri mana iklimine götürdü.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Uzmanı Yrd. Doç.Dr. Hüseyin Akyüzoğlu ise "İnsanlık cahili karanlık içinde yüzüyor, kadına değer vermiyor, kız çocuklarını diri diri gömüyor, helvadan yapılan putlara tapıyor, acıkınca da yiyor, cahiliye döneminden kurtulmamız Efendimize(sav) borçlu, bütün hayatımız O’nun yolunda olursa borcumuzu ödeyebiliriz. Peygamber ahlâkı ile kurtuluşa ereriz." şeklinde konuştu.

Akyüzoğlu, ”Bunun için önce Peygamberimizin(sav) mesajlarını iyi öğrenmeliyiz. Efendimizi(sav) terbiye eden Allah(cc)dı. O(sav)öyle Peygamberdir ki bütün çabası ümmetinin iyiliği içindi. İnsan, tanıyıp bilmediğini sevmez. Sevmek için önce tanıyacak ve bilecek. Bizler de O’nu (sav) tam olarak anlayabilmek için hayatını okumalıyız. Buradan herkesten istirham ediyorum; bir daha seneki kutlamalara kadar herkes Peygamberimizin (sav)hayatını okusun.” diye konuştu.

Kutlu Doğum programı, Kuzuluk Belde Belediye Başkanı Bilal Soykan, Altındere Belde Belediye Başkanı Mehmet Çakmak, Dokurcun Belde Belediye Başkanı Ruhi Yılmaz, AKEGDER Başkanı Mehmet Çelik çok sayıda vatandaşın katılımıyla coşku kutlandı. Programa gelen misafirlere helva ikramı yapıldı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katılan herkese günün önemine uygun olan kitap ve gül ile gül lokumu hediye edildi.
Gözyaşı ve dua ile yapılan kutlama hava fişek gösterisiyle doruğa çıktı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile