Belediye Baskani Makam Araci Yerine Sahsi Aracini Kullaniyor

Belediye Baskani Makam Araci Yerine Sahsi Aracini Kullaniyor

Zonguldak’in Alapli’in tek beldesi olan Gümeli yeni Belediye Baskani Aytaç Tosun, görev süresi boyunca belediyeye ait makam aracini degil, kendi aracini kullanacagini söyledi.

Zonguldak’in Alapli’nin Gümeli beldesinde 31 Mart’ta yapilan yerel seçimler sonucunda belediye baskani degisti. AK Parti’den seçilen Aytaç Tosun yeni belediye baskani oldu. Mazbatasini alip görevine baslayan Tosun, seçim döneminde, vatandaslara makam araci ile ilgili verdigi sözünü tuttu.

“Kasada hiç para olmayinca makam aracina binmeye gönlüm razi olmazdi“

Vatandaslara göreve seçilmek için verdikleri sözleri tutacaklarini belirten Gümeli Belediye Baskani Aytaç Tosun, görevi devraldigi günden bu yana belediyeye ait makam araci yerine kredi çekerek aldigi kendi arabasini kullandigini söyledi.

Belediyeye ait bir aracin sadece is geregi kullanildigini ifade eden Aytaç, “Gümeli beldesinin 2 bin nüfusu olan bir yerin kasasinda hiç para olmadan devraldik. Bir belediye baskanin bu sartlarda bir araca binmesine ben vatandas olarak razi olmam. Kasada hiç parasiz devraldigimiz belediyenin aracina binmeye gönlüm razi olmadi. Belediyenin makam aracini kullanmiyorum. Belediyeye ait diger araçlar ilgili birimler tarafindan sadece is geregi kullaniliyor. Makam aracini degil sahsi aracimi kullanmaya devam edecegim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile