Belediye başkanı, şehit ailesini gece yarısı tepeden tırnağa giydirdi

Van'ın Gürpınar İlçesi'nde terörist saldırı sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Serdar Yeşilyurt'un ailesini Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan tepe

Van'ın Gürpınar İlçesi'nde terörist saldırı sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Serdar Yeşilyurt'un ailesini Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan tepeden tırnağa giydirdi.

Şehit Serdar Yeşilyurt, fakir bir ailenin çocuğuydu. Askere gitmeden önce çalıştığı portakal bahçelerinde biriktirdiği harçlıkla askere gitti. Babası yine bir portakal bahçesinin bekçiliğini yapıyordu. Ailesine maddi anlamda destek olan Serdar Yeşilyurt, bahçe içindeki 2 odalı bir evden yoksulluk içinde asker ocağına uğurlanmıştı. Şehit haberini dün alan aile adeta yıkıldı.

Kendilerini ziyarete gelen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da ailenin fakirliğine yoksulluğunu görünce üzüntüden duramadı. Gece yarısı talimat verdiği Zabıta Müdürü Mutlu Dağlı tarafından şehidin ailesi tepeden tırnağa giydirildi.

Şehidin ailesi, Adana'daki cenaze törenine yeni kıyafetleriyle geldi. Yoksulluğun ve garibanlığın yüzüne iz yaptığı, elleri çalışmaktan nasır tutan baba Baba Ümmet Yeşilyurt, tüm yoksulluğuna ve üzgün olmasına rağmen, gözyaşını içine döktü ve 'Vatan sağlosun' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile