Belediye Başkanı Sözen, 17 Ay Aradan Sonra Göreve Başladı

Belediye Başkanı Sözen, 17 Ay Aradan Sonra Göreve Başladı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`in görevine iade yazısını onaması ile birlikte görevine 17 aylık aradan sonra başladı.

Sözen, tutuklu kaldığı süre içinde en büyük destekçisinin eşi Hatice Sözen olduğunu söylerken bir ara gözyaşlarını tutamadı.
Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Belediyesi`ne eşi Hatice Sözen ve CHP İlçe Başkanı Abbas Tarakçı ile birlikte geldi. Partililer, Sözen`i belediye önünde alkışlarla karşıladı. Makamında basın açıklaması yapan Sözen, tutuklu kaldığı 18 aylık süre içinde en büyük destekçisinin eşi Hatice Sözen olduğunu söylerken bir ara gözyaşlarını tutamadı. Tutuklu kaldığı 16 aylık süreyi hiç bir zaman hatırlamak istemediğini belirten Sözen, yaşadıkları sıkıntılı süreci unuttuğunu Manavgat`a hizmet etmede yeni bir sayfa açtığını ifade etti. Sözen sözlerini şöyle sürdürdü: "7 Haziran`da gözaltına alınarak 16 ay ne ile suçlandığımı bilmeden tutuklu kaldım. 16 aylık süreci atlatmak kolay olmadı. Bu süreçte başta eşim Hatice Sözen olmak üzere destek veren herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. 29 Mart yerel seçimleri öncesi halkıma verdiğim sözleri bir bir yerine getireceğiz. Önümüzde 2,5 yıllık bir süre var. Bu süreyi en güzel şekilde değerlendireceğiz. Tutuklu kaldığımı 16 aylık süreyi hatırlamak istemiyorum. Hepsi geride kaldı. 7 Haziran`da Manavgat`tan buruk ayrılmıştık, çok şükür 22 Kasım`da sevinçliyiz. Yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte destek veren herkese teşekkür ederim."
CHP`li Belediye Meclisi üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Sözen, takımın kaptanı olarak ekibinle gurur ve onur duyduğunu kaydetti.
Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ihaleye fesat karıştırma suçlaması ile Antalya Emniyet Müdürlüğü`nün düzenlediği Kasırga operasyonu sonrası 16 ay tutuklu kalmıştı. Sözen, 29 Eylül`de yapılan İzmir Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapılan 3`ncü duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı. Sözen`in tutuklu kaldığı 16 aylık süre içinde CHP`li Manavgat Belediye Meclisi üyesi İbrahim Halimoğlu ve Sema Ecevitoğlu yönetmişti. İbrahim Halimoğlu, belediye başkan vekilliği görevinden istifa ettikten sonra partisi CHP`den de istifa etmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile