Belediye Baskani Ve Isçiler 3,5 Saat Çöp Temizledi

Belediye Baskani Ve Isçiler 3,5 Saat Çöp Temizledi

Yunusemre halkinin temiz bir çevrede yasamasi için yola çikan Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban, "Temiz Yunusemre" sloganiyla ilçede temizlik seferberligi baslatti. ‘Temiz Yunusemre, Temiz Çevre’ adi altinda baslatilan kampanya çerçevesinde Baskan Balaban, Barbaros ve Horozköy mahallelerinde 3,5 saat boyunca isçiler ve gönüllülerle birlikte çöp topladi.

Yunusemre Belediyesi, ilçe genelinde ‘Temiz Çevre’ bilincini asilamak için harekete geçti. ‘Temiz Yunusemre, Temiz Çevre’ adi altinda baslatilan kampanya çerçevesinde Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban öncülügünde ilçe genelinde temizlik seferberligi baslatildi. Kampanyanin ilk gününde Barbaros ve Horozköy mahallerinde Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban, belediye baskan yardimcilari, belediye bünyesindeki birim müdürleri, temizlik ile park ve bahçe islerinde görevli isçiler, CHP ilçe örgütü, gönüllü vatandaslar katildi.

Barbaros mahallesindeki DSI’ye ait sulama kanallarinin çevresinde baslayan çevre temizligi daha sonra Horozköy Mahallesi’nde yesil alanlar, park ve bahçe ile kaldirimlarda devam etti. 3,5 saat süren etkinlikte Baskan Balaban ve beraberindekiler ellerindeki posetlerle çevreye atilan çöpleri topladi.

Çöp toplanma etkinligine gören vatandaslar ise Baskan Balaban’a çevreye karsi olan duyarliligindan dolayi tesekkür etti.

Çöp toplama etkinliginden sonra açiklamada bulunan Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban, baslattiklari temizlik seferberliginin sembolik bir hareket olmadigini dile getirdi. Etkinligin ilk gününde 3,5 saat içinde 3 tonun üzerinde çöp topladiklarini dile getiren Baskan Balaban, yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi: “Yunusemre Belediyesi olarak her Cumartesi sabahtan saat 14.00’e kadar bir temizlik seferberligi kampanyasi baslattik. Kampanyamizin ilk gününde Barbaros mahallemizdeki kanallardan baslayip tüm DSI’ye ait kanallarimizin çevresini belediye baskan yardimcilarimiz, ilgili müdürlerimiz, çalisanlarimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte 3,5 saattir yogun bir çalisma programiyla çöp toplama etkinligi gerçeklestirdik. Bu süreç içerisinde yaklasik 3 tonun üstünde 400 poset çöp topladik. Halkimizin daha temiz ve iyi bir Yunusemre’de yasamasi için basta ben Belediye Baskani olmak üzere belediye baskan yardimcilarimiz, müdürlerimiz, çalisanlarimiz rol model olarak bu kampanyanin içinde bir fiil yer aldilar. Gelip de 3 dakika sembolik olarak bir fotograf karesi verip etkinlikten ayrilmadik. Tam 3,5 saattir bende onurla ve gururla arkadaslarimiz ile birlikte çöpleri tek tek topladik. Bununda mutlulugunu yasadik”

Baslattiklari temizlik kampanyasinin ilçede her cumartesi çesitli mahallelerde devam edeceginin altini çizen Baskan Balaban sözlerini su cümlelerle sonlandirdi: “Bu kampanyadaki en temel amacimiz çevremize, Yunusemre’ye bir temizlik bilincini asilamak. Kampanyamizin ilk gününden halkimiza sesleniyoruz. Sokaklar çöp dökülecek yerler degildir. Kanal boylari çöplerin atilacagi yerler degildir. Lütfen halkimizin bu konuda duyarli olmasini ve gerekli hassasiyeti göstermesini rica ediyorum. Bizler temizlik islerimiz, park ve bahçe müdürlügümüzün öncülügünde her hafta cumartesi bu sekilde ‘Temiz Yunusemre’ kampanyasi çerçevesinde bir mahallemizde gururla çöpleri toplamaya devam edecegiz. Ben baskan olarak Cumartesileri programim olmadigi veya ilçe disinda olmadigim müddetçe çöp toplama etkinligine katilacagim. Ben olmadigimda baskan yardimcilarimiz, ilgili müdürlerimiz bu çöp toplama etkinligine öncülük edecekler. Bizim önceligimiz temiz bir Yunusemre ve temiz bir çevre.”

Baskan Balaban çöp toplama etkinliginin ardindan mahalle sakinleriyle sohbet ederek yasanan sorunlari dinledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile