Belediye Başkanı Vekili Dereli, Sahibi Olduğu Ruhsatsız İnşaatı Yıktırdı

Belediye Başkanı Vekili Dereli, Sahibi Olduğu Ruhsatsız İnşaatı Yıktırdı

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Tosmur Belediye Başkan Vekili Hasan Dereli, eşinin üzerine kayıtlı inşaat halindeki 2 katlı ruhsatsız binayı yıktırdı.


İşlerinden dolayı şehir dışında olan Konaklı Belediye Başkanı Musa Özdemir’in yerine vekillik yapan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Dereli, encümen kararı aldırarak eşinin üzerine kayıtlı olarak yaptırdığı 2 katlı ruhsatsız bina inşaatını yıktırdı. Merkez Mahallesi Ömer Koparan Caddesi’nde inşaat halindeki apartmanı yıktıran Belediye Başkan Vekili Dereli, üzgün olmasın arağmen yıkımı gerçekleştirdiğini söyledi. Dereli, "Burada bulunan 3 apartman ile ilgili müteahhitler, inşaatlardan kendilerinin ilgisinde olanları ruhsatlandırırken diğer bir müteahhit ilgisinde olan inşaatı yani yer sahibi eşim Emine Dereliye ait olan inşaatı ruhsatlandırmamıştır. Bu sebepten dolayı Belediyemiz tarafından yıkım kararı alındı. Kendi yerimiz olsa bile devletimizden gelen bu yıkım kararına üzülerek ama tamamen haklı bularak gerçekleştirdik. Devletimizin yasalarına kendi yerimiz olsa bile her zaman uyacağız. Gerek Başkanımız Musa Özdemir gerekse Ak Partili Meclis üyeleri olarak halkımız içinden hiçbir ayrım yapmadan eşitlik ilkesine bağlılığımız ve devletin adaletine güvenimiz tamdır." dedi.

Şehir dışında bulunan Belediye Başkanı Özdemir’de, belediye meclis üyesi değil, babasının binası dahi olsa karara uyup gerekeni göz kırpmadan yapacağını söyledi. Yerine başkanlık makamına vekillik yapan Belediye Meclis Üyesi Dereli’nin aynı düşüncede ve gereğini yaptığını ifade eden Özdemir, böylece 4-5 yıldır gündeme gelen konuyu da çözdüklerini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile