Belediye Başkanı Yüksel Çakır‘a ‘Yılın Başkanı‘ Ödülü

Özel Kalem Dergisi, Toplu Taşıma Dönüşüm Projesi ve Kent İçi Ulaşım dalında yaptığı projeler ile yılın Belediye Başkanı ödülüne Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ı seçti.

Özel Kalem Dergisi, Toplu Taşıma Dönüşüm Projesi ve Kent İçi Ulaşım dalında yaptığı projeler ile yılın Belediye Başkanı ödülüne Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ı seçti.

Merkezi İstanbul’da bulunan, ulusal alanda yayın yapan ve yerel yönetimler üzerine çalışan Özel Kalem Dergisi‘nin 3. Yerel Yönetim Ödülleri düzenlenen törenle verildi. 2010 yılının en başarılı yerel yöneticilerinin belirlendiği, Yerel Yönetim Oscar’ları olarak anılan ödüller, önce ki gün Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampusu’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın Kent İçi Ulaşım alanında yaptığı çalışma ile ödüle layık görüldüğü gecede, Çakır’a ödülünü TEMSA Global CFO’su İsmail Kemal Gürleyik verdi. Ödülünü almak üzere kürsüye gelen Başkan Çakır, Toplu Taşımada Dönüşüm adlı projeyi birlikte gerçekleştirdiği sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve mesai arkadaşlarını da yanına çağırarak ödülü birlikte aldı. Başkan Çakır, kürsüde kendisine eşlik eden Erzincan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal, Erzincan Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Aksu, projenin yürütüldüğü günlerde Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı olan ve halen Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Adnan Güler ile birlikte ödülü aldı.

Ödül töreninde konuşma yapan Başkan Yüksel Çakır, "Bu proje, sivil toplum örgütleri, minibüsçü esnafımız, odalar, belediye meclisinde gurubu bulunan her siyasi partinin temsilcisi meclis üyeleri ve belediye çalışanları gibi geniş bir katılım ve çaba sonucu, birlikte yürütülen ve birlikte başarılan bir projedir. Ödülü, ilimizde bu projeye imza atan, projeye dahil olan, projenin bir parçası olan herkes adına alıyorum. Şehrimiz böylesine ödüllere layık görülen hizmetlere layıktır. Bu hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri 2010 için 12 ayrı kategoride yapılan 200 kadar proje başvurusu; Prof. Dr. Cevat Geray Başkanlığı’nda, Erdoğan Bilenser, Sadun Emrealp, Prof. Dr. Zekai Görgülü, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Yrd. Doç. Dr. Sırma Turgut’dan oluşan seçkin bir heyet tarafından değerlendirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile