Belediye Başkanından Doğalgaz Açıklaması

Belediye Başkanından Doğalgaz Açıklaması

Çanakkale’nin Lapseki ilçesi Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, doğal gaz yatırımı için MHP grubunun yaptığı açıklamaya yanıt verdi.


Çanakkale’nin Lapseki ilçesine getirilmesi için başlayan bürokratik işlemler sırasında MHP gurunun 5393 sayılı belediye kanuna istinaden Lapseki Belediyesinin borçlanarak doğal gaz getirme girişime uyarı gelmişti. Belediyenin borçlanarak doğal gaz için abonman parasını ödeme yükümlülüğüne girme girişimine MHP İlçe Başkanı Hüseyin Doğan ‘uygun değil’ dedi.

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, doğal gaz yatırımlarının istismar edildiğini ifade ederek belediye kanununun 14. maddesi ve 15. maddenin a bendine dikkat çekti. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, “MHP gurubu ilçe için gelecek çağdaş ve hayati yatırımlar için basın açıklamalarıyla muhalif olacaklarına açsınlar belediye kanunlarına iyi baksınlar. 14. maddeye baktığımızda ‘şehrin gelişimine katkısı olacak her türlü yatırımı yapabilirler’ diyor. 15. maddenin a bendine baktığımızda ise ‘belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunma’ vizesi verilmiş. Tüm emsal belediyeler yetki sorumluluğunda olmadan dahi buna dayanarak yatırımda bulunuyorlar. Uzaklara gitmeden Çanakkale’den örnek vereyim. Yenice belediyesi kapalı sistem sulama hattı yapmış. Şimdi bu belediye sorumluluğunda mı? Ama kendi memleketindeki vatandaşlarının tarımsal alanda gelişmelerine katkıda bulunmak için örnek bir yatırıma imza atmış. Engel mi olmak gerekiyor? Bazı zihniyetlerin doğalgaz yatırımıyla belediyenin zararına iş yapılıyormuş gibi kamuoyuna akse ettirme girişimleri var. Hayretler içerisinde takip ediyoruz. Diyet borçları ödemesi yapıldığından bahsedenler, kendilerine baksınlar. Girişimci kadınlar, Sosyal Tesisler, Çocuklar Emin Ellerde v.b. alanlarda ne kadar zarar etmişler? Bunları söylesinler. MHP gurubu Ak Parti belediyesinin yatırımlarından korkuyor. Biz o gün de söyledik. Başımıza taşın altına koyuyoruz. Soruyorum; milliyetçilik kendi memleketine hizmet etmek için tüm olanakları seferber eden midir, yoksa muhalif olarak yatırımın önüne geçenler midir? Kamuoyu bunları görüyor, bizim veremeyecek hesabımız yok” dedi.

DOĞAL GAZ YATIRIMI KRİTİK VİRAJDA
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz doğal gaz yatırımının bir an evvel ilçeye gelmesi için Ankara’ya hareket gidecek. Başkan Yılmaz “ Ankara’ya gidiyoruz. Çanakkale’de şuanda çalışan firma var. Amacımız yeniden ihale yapmadan bu firmayla 1 yıl içerisinde ilçeye doğal gazı getirmek. Bunun için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile görüşmemiz gerekiyor. Görüşmelerimiz olacak. Kimlerle masaya oturacağız bilemiyoruz ama amacımız bunu kabul ettirmek olacak. Milletimiz için, Lapseki için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Aksi bir durum olursa doğal gazın gelmesi sanırım 3 yılı bulabilir. Biz dualarla yola çıkıyoruz. Çünkü Lapseki halkı bu şartlarda yaşamayı hak etmiyor. İnsan gibi yaşamaları için kısa zamanda büyük işlere imza atmamız şart” dedi.

Başkan Yılmaz Ankara yolculuğu öncesi koltuğunu vekaleten Belediye Meclis Üyesi Sevda Kılıç’a bıraktı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile