''Belediye 'Ben Yaptım Oldu' Mantığında''

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Giresun Belediyesi'nin çalışmalarında demokratik davranılmadığını, 'ben yaptım oldu' mantığı sergilendiğini öne sürdü.

Sabri Öztürk, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Atapark, belediye başkanlığı adaylığı ve Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’nın disipline sevkini değerlendirdi. CHP’li Giresun Belediyesi’nin hizmet üretemediğini, dolayısıyla da sınıfta kaldığını savunan Öztürk, "Belediyede seçimlerinden itibaren yaklaşık 3,5 yıla bir süre geçti.

Giresun Belediyesi çalışmalarında maalesef demokratik davranmamaktadır. Çalışmalarında gerek belediye meclisine, gerek kamuoyuna şeffaf davranmıyor. ‘Belediyede meclis çoğunluğu bizde’ diye, ‘Belediye başkanlığı bizde’ diye adeta tek adam tarafından yönetiliyor, kimseye sorulmadan, toplumun temel sorunları toplumla paylaşılmadan tartışılmadan doğru yol aranmadan, ben yaptım oldu mantığı sergileniyor." diye konuştu.

"ATAPARK 'FINDIK HARMANI' GİBİ"
Bunun en bariz örneğini Atapark’la ilgili yaşadıklarını ifade eden Öztürk, şu eleştirilerde bulundu: "Giresun’a yapılacak olumlu her işin mutlaka destekleyeceğimizi söyledik. Ancak Atapark projesiyle ilgili herhangi, bir görüşümüz alınmadı. Ben bir meclis üyesi olarak, hem de bir il başkanı olarak defalarca bu konuyu ifade etmeme rağmen hiçbir şekilde CHP’li Sayın Belediye Başkanı, bizden maalesef görüş almadı.” diye konuştu.

Atapark’ın yapılış şeklini eleştiren Öztürk, yeni düzenleme ile Atapark’ın 'Fındık Harmanı' hüviyeti kazandığını dile getirdi. Öztürk, "Atapark, beton park haline dönüştürüldü. Vatandaşlarımızla görüşüyoruz. ‘Atapark’ın halini soruyoruz, nasıl buldunuz?’ diye soruyoruz. Vatandaşlar ‘Bu parkta olsa olsa iyi fındık kurutulur’ diyorlar.”

“BELEDİYE SINIFTA KALDI”
Öztürk, Giresun Belediyesi’nin Atapark, Alparslan Caddesi, şehiriçi trafik yaşanan sorunlar ve çöp konusunu çözememesi nedeniyle sınıfta kaldığı söyledi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun, 2009 Mahalli İdareler Seçimi öncesi Giresun halkına çöpü 2 yıl içinde çözme sözü verdiğini anımsatan Sabri Öztürk, "Büyük lokma ye, büyük söz söyleme demiş, atalarımız. Sayın CHP’li Belediye Başkanı 9 Mart 2009 tarihinde bir gazeteye yaptığı açıklamada, katı atık sorununu 2 yıl içinde çözeceklerini ifade etmiş. Aradan değil 2, 3 yılı aşkın bir süre geçti. Peki, Giresun Belediyesi’nin tesisle ilgili herhangi bir projesi, herhangi bir çalışması var mı? Ben göremiyorum. Gören varsa söylesin. Çöp sorunu bu kentin temel sorunlarından bir tanesidir. Sadece CHP’li Belediye’nin değil, hepimizin sorunudur. Ama Giresun Aksu’da çöplük bir dağ görünümü almışken, Giresun Belediyesi’nin bu konuda duyarsız kalması doğrusu vicdanları kanatmaktadır.
‘Çöp sorunu tüm Giresun’un meselesidir’ diye Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin bu konuda çok önemli çalışmalar yürütmektedir. Fakat ne yazık ki Sayın Valimiz tesisin kurulacağı alanla ilgili vatandaşlardan gelen talepler üzerine, kendilerini ikna etmeye çalışırken, gönüllerini buralarda inanılmaz bir çaba gösterirken maalesef Giresun Belediyesi’nin bu konuda en ufak çabasını göremiyoruz. Giresun Belediye Başkanı, Görele’ye gidip, yöre halkını ikna etmek için çabası var mıdır? Aksine CHP, çöpün çözümü için gayret sarfetmezken, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, halkın tepkisini artırmaktadır. CHP’li Sayın Milletvekili sadece bir ilçenin değil, tüm Giresun’un milletvekili olduğunu hatırlatmak isterim." ifadesini kullandı.

“DOĞALGAZDA ÇÖZÜMSÜZLÜK BELEDİYE KAYNAKLI”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın geçtiğimiz hafta Giresun’a geldiğini anımsatan Öztürk, Bakan Yıldız’ın Giresun’da yaşanan elektrik ve doğalgaz sorunlarına neşter vuran temaslarda bulunduğunu kaydetti.

Öztürk, elektrikle ilgili kalkınma hamlesinin başladığını, doğalgazda ise çözümsüzlüğün Giresun Belediyesi’nden kaynaklandığına ileri sürdü.İl Başkanı Öztürk, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Doğalgazla ilgili olarak ana hattı Botaş, Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar getirdi. Artık şehiriçi dağıtımını AKSA Doğalgaz firması Giresun Belediyesiyle birlikte şehir içi dağıtımını yapması gerekiyor. Giresun Belediye Başkanı'nın daha önce basında, ‘Asfaltların doğalgaz şebekesi geçmeden yapılmasının AKSA tarafından, doğalgaz çalışması yapmayacağı için geçtim beyanatı’ yeraldı. AK parti Grup Başkanvekilimiz Nurettin Canikli tarafından sayın Bakanımıza bu beyanat iletildi. Bakanımız AKSA'nın en üst düzey yetkilisine bu hususu sordu. Yetkili de belediye başkanına kesinlikle böyle bir açıklama yapmadıklarını ifade etti.

Doğalgazın belediyenin imarlı yollarından geçerek gelmesi gerekiyor. İmarsız yollar var. Bizim genel kanaatimiz Giresun Belediyesi'nin doğal gazın şehir içi dağıtımıyla ilgi şirkete yardımcı olmadığı aksine işleri yavaşlattığı yönündedir.”

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÜŞÜNCEM YOK”
Adının Giresun Belediye Başkanlığı adaylığı için geçtiği hatırlatılması üzerine Öztürk, şöyle cevap verdi: "Artık kongrelerimizi tamamladık. Bundan sonraki tüm hedefimiz 2014 yerel seçimler. Sadece ben değil, tüm teşkilatlarımız temel hedeflerimizi koymuş durumdayız. Temel hedefimi 2014 seçimlerinde, 2009’a oranla daha büyük başarı yakalamak. Dolayısıyla bu konuda yaptığımız çalışmaların böyle değerlendirilmesini istiyoruz. Zaman zaman kamuoyunda belediye başkanlığı adaylığı gibi yakıştırmalar yapılıyor. Ancak ben şu anda AK Parti il başkanıyım. Benim felsefem her zaman bulunduğum makamın hakkını vermek. Görevimi layıkıyla yapmaktır. AK Parti olarak bizde aday olunmaz. AK Parti biz tepeden inme, ‘mutlaka aday şu olacaktır’ diye bir değerlendirme olmaz. AK Parti her zaman toplum tarafından bu şehri en iyi kim yönetecek, toplum tarafından nasıl bir aday olunacağı istenirse genel merkez mutlaka yapacağı analizlerle, değerlendirmelerle toplumun istediği en iyi adayı çıkaracaktır. Benim şu anda adaylığım gibi bir şey söz konusu değil.”

DOĞANKENT BELEDİYE BAŞKANI’NA İHRAÇ İSTEMİ
Bir gazetecinin Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’nın kesin ihraç istemi ile ilgili disiplin kuruluna sevk edilmesiyle alakalı sorusunu da cevaplandıran Öztürk, "Bu karar AK Parti’nin yanlış yapmaya yönelmiş, ya da yanlış yapmış olan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadığının bir göstergedir.” dedi.

Öztürk, "Benim partim hakkında suçlama olan, hakkında ciddi iddialar olan, hakkında dava olan, hakkında parti iç disiplini ihlal eden bir belediye başkanı disiplin kuruluna sevk edilmiş. Dolayısıyla disiplin kurulu nihai kararı verinceye kadar, kesin yargısını verinceye kadar herkes masumdur. Ancak benim partim iddiaları ciddi görmüş ki, kesin ihraç istemiyle Sayın Başbakanımız başta olmak üzere MKYK disiplin kuruluna sevk etmiş. Dolayısıyla burada benim partimin suçlanması asla söz konusu olamaz. Ancak ilgili belediye başkanı gerekli savunmasını yapacaktır, disiplin kurulu da takdirini verecektir. Verilecek karara herkes saygılı olmak durumundadır.” şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile