Belediye Eş Başkanı Dağkıran’dan Adem’e Ziyaret

Belediye Eş Başkanı Dağkıran’dan Adem’e Ziyaret

Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran Hüsrevpaşa Mahallesi Papşin Hanı’nda faaliyetlerini yürüten Aile Destek Merkezi’ni (ADEM) ziyaret etti.


Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından proje kapsamında gerçekleştirilen kadınlara mesleki eğitim kurslarının verildiği Aile Destek Merkezi’ni (ADEM) ziyaret eden Dağkıran, kursiyerlerin Anneler Günü’nü kutladı. Proje Müdürü Songül Kinç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizler kadınlarımıza ‘sizlerde varsınız’ diyebilecekleri bir çalışma ile yola çıktık. Kadınlarımıza burada dikiş nakış, çiçek yapma, örgü, yapay meyve gibi kurslarla aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlıyoruz. Yapılan ürünlerimizi kendi imkânlarımızla satıyoruz. Kursumuza yoğun bir talep var. Şu an pazarlama konusunda bazı sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

Kadınların kendi ayaklarının üzerinde durabilmelerinin önemine değinen Eş Başkan Dağkıran, “Kadınlarımızın burada kendi el emeği ile alın terleri ile aile ekonomisine katkıda bulunmaları takdire şayan bir olaydır. Çünkü bugüne kadar kadınlarımız hep geri planda bırakıldı. Bu projeler, kadınların ‘bende varım’ diyebilmesi ve kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi açısından çok önemli. Bizimde kadınlara yönelik çalışmalarımız olacak. Sizlerin yaşadığı sorunları da beraber çalışarak aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile